Marina: Moramo da rešimo neke stvari u glavama

Ex-Yu mix 29. jul. 202114:47 > 14:482 komentara
Podeli:
Marina Maljković
Photo by Gregory Shamus/Getty Images

Selektorka Srbije Marina Maljković nezadovoljna je izdanjem u porazu od Španije na Olimpijskim igrama. Ističe da je ekipa u drugom poluvremenu potpuno odstupila od dogovora i da je neophodno da se reše neke stvari u glavama pred poslednji meč grupne faze protiv Južne Koreje.

Srbija je imala +10 tokom druge četvrtine meča drugog kola grupe A, ali je na kraju poražena od Špankinja sa ubedljivih 85:70. Špankinje su uspele da se osvete za nedavni poraz u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Povezane vesti

„Ne treba biti posebno mudar, rekla sam i posle utakmice sa Kanadom. Vrlo jasno smo znali sa kakvom će Španija izaći željom i energijom na teren da bi nas pobedila. Nažalost u tome su uspele. Mi smo u prvom poluvremenu pokazale da znamo šta nas čeka, da igramo, da radimo stvari kako treba. Međutim, u drugom poluvremenu smo dozvolili njima da daju 40 poena, a mi nismo dali 26 možda za dve četvrtine. To aposlutno nije naša igra, ne priliči nam. Skroz smo odstupili od plana i dogovora. Španija je potpuno zasluženo pobedila, pokazali su protiv kakvog ozbiljnog tima smo mi trijumfovali na njihovom terenu u Valensiji na EP„, izjavila je Maljkovićeva.

Srbija je posebno loše izdanje prikazala u poslednjoj deonici, koja je pripala rivalkama 26:12.

Izgubili smo koncept u poslednjim minutima, treba reći stvari onakve kakve jesu. Izgubili smo neke lopte, primili koševe iz čudnih situacija. Nema mnogo šta da se priča, sem da se spremamo za utakmicu koja sledi, biće izuzetno teška. Stalno govorim o nečemu što je na Olimpijskim igrama posebno važno. Evropski tim ako izgubi dve utakmice, slabije će ući u treću vrlo verovatno. Tim iz Azije neće, jer je to diciplina, igramo svih 40 minuta i na trećoj. Biće veoma teška i opasna utakmica protiv Koreje. Možemo da pobedimo, ali apsolutno ne sa greškama iz obe utakmice. Dobili smo Kanadu, ali mnogo smo i na tom meču grešili, kao i protiv Španije. To sve mora da se očisti, imamo dva dana, imamo vremena da se spremimo„.

U nedelju sledi duel sa Korejom na zatvaranju grupne faze. Biće to prilika za popravljanje mnogih stvari.

Imali smo teško leto, znate i sami šta sam pričala pred EP. Prvi put u ženskoj košarci igračice se susreću sa ovako nečim. Dva teška takmičenja za mesec i po dana. Njima je sve ovo nepoznato, naporno i teško. Trudimo se da pređemo sve granice bola i mentalnog bola, napora, pritiska… Fizički napor je manji jer imamo dva, tri dana pauze između, to je opet neki mentalni napor u čekanju i isčekivanju utakmica. Moramo da rešimo neke stvari u glavama, da se postavimo kako treba za treću utakmicu ukoliko želimo da pobedimo„, rekla je Maljkovićeva.

Srpski tim ima skor 1-1, poput Kanađanki. Španija je na 2-0, a Koreja na 0-2.

Komentari

Vaš komentar