Najluđi meč godine: Čilić iz 11. meč lopte dobio Menezesa

Ex-Yu mix 24. jul. 202113:10 > 13:162 komentara
Podeli:
REUTERS/Edgar Su

Marin Čilić je dobio Žoaa Menezesa 2:1 po setovima 6:7, 7:5 i 7:6 i to za tri sata i 24 minuta igre. Hrvat je u ovom meču iskoristio tek 11. meč loptu.

Marin Čilić je u prvom setu imao tri brejk prilike i to u 11. gemu, ali ih nije iskoristio pa se išlo u taj brejk. U njemu je Hrvat posustao pri rezultatu 3:3, jer je Menezes imao tri uzastopna poena i vođstvo 6:3 koje je iskoristio i došao do 7:5 u taj brejku.

U drugom setu je Menezes prvi napravio brejk, vodio je 5:3 ali je zatim Brazilac stao. Izgubio je sve preostale gemove do kraja seta uključujući i dva brejka za Marina koji je dobio set 7:5.

Na krilima tog preokreta Čilić je počeo i treći set i vodio je 5:0. Tada se Marinu desio brodolom jer je imao tri uzastopne brejk prilike i meč lopte, pa još dve u istom gemu. Ni jednu nije iskoristio, pa je propustio još dve u svom servis gemu na 5:1. Opet je Čilić izgubio svoj servis i to lako i veoma brzo je bilo 5:4. Imao je još jednu meč loptu Čilić i to na servis protivnika ali ni nju nije iskoristio i tako je i svoju osmu šansu bacio u nepovrat.

U sledećem gemu je Čilić spasio meč loptu jer je Menezes imao 40:30 na svoj servis. Uzeo je Marin tada brejk i prekinuo niz od šest izgubljenih gemova.

Išlo se u taj brejk u kom su bili izjednačeni Čilić i Menezes. Marin je uzeo ključni mini brejk na 6:5 kada je došao do svoje devete meč lopte ali je Brazilac uzvratio mini brejk. Brzo je Hrvat napravio i desetu i 11. meč loptu koju je konačno iskoristio za prolaz u drugo kolo.

Komentari

Vaš komentar