Heroj dana: Milenko Sebić – bronzani ruski zet iz Trstenika

Ex-Yu mix 2. avg. 202112:10 > 17:215 komentara
Podeli:
Milenko Sebić
AP Photo/Alex Brandon

Milenko Sebić, 36-godišnjak iz Trstenika, pokrenuo je lavinu emocija danas u Srbiji, osvajanjem bronzanog odličja na Olimpijskim igrama u Tokiju, u najatraktivnijoj streljačkoj disciplini, trostavu.

Fenomenalnim gađanjem i u kvalifikacijama i u finalu, uz ono malo sreće, uvek potrebne za velike stvari, član streljačke družine Novi Sad 1790, osvojio je treće mesto i ostvario najveći uspeh u karijeri, dugoj sada već 23 godine.

Mirno i tiho, kakav je i sam, Milenko je stigao do olimpijskog odličja. Iako visok 197 centimetara, i u finalu je delovao povučeno. Sve vreme, sigurnim gađanjem, pratio je vodeće. Kad su ovi, pod ogromnim pritiskom, počeli da greše, srpski as je bio tu i iskoristio svoju šansu.

Baš kao i 2013. godine, kada je u Dortmundu upoznao, a godinu kasnije i oženio rusku takmičarku Alinu Andrejevu Ivačevu. Danas je to njegov trener i majka njihove ćerkice.

A sin Radmile i Nebojše imao je težak put do svetskih visina. Valjda kao i svi mladi strelci u Srbiji ,uvek je isticao večnu zahvalnost legendarnom Srećku Pejoviću. U Milenkovoj životnoj priči, važna je i porodica Maksimović, Mira i Goran, ali i svi njegovi saborci na vatrenoj liniji.

U životu je veliki ljubitelj skijanja. I na stazi i pored televizora. Često na društvenim mrežama zakači snimke sa Kopaonika, a kažu da ne propušta da pogleda ni trke Svetskog kupa. Iako bi po svojoj visini daleko bliži bio odbojkašima i košarkašima.

Povezane vesti

Prve velike uspehe ostvario je na Univerzijadi u Bangkoku, 2007. godine, kada je osvojio srebro MK puškom trostav. Usledile su godine ekipnih uspeha sa Mirosavljevim i Pletikosićem, a jedan od najvećih je bila svetska bronza u Granadi 2014. godine. Bila su tu i tri ekipna srebra na Evropskim šampionatima, jedno u Mariboru i dva u Osijeku, a zanimljivo da je kao poslednji Mohikanac jedne sjajne družine, Milenko opravdao poverenje u Tokiju. Jer, biće to bronza i za Nemanju i za Stevu, ali i za one nešto mlađe, Lazara (Kovačevića) i Milutina (Stefanovića).

Od individualnih uspeha, Sebić je posebno isticao srebro na finalu Svetskog kupa, 2019. u Putijanu, a od danas će posebno isticati 2. avgust 2021. i bronzani rafal u Tokiju.

Komentari

Vaš komentar