Tesan prvi set, Đoković u osmini finala!

Ex-Yu mix 26. jul. 20219:5618 komentara
Podeli:
Novak Đoković
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Novak Đoković savladao je Jan-Lenarda Štrufa sa 6:4, 6:3 u drugom kolu Olimpijskih igara u Tokiju.

Novak će u osmini finala igrati sa Alehandrom Davidovičem Fokinom, koji je bio bolji od Džona Milmana 6:4, 6:7 (4-7), 6:3.

U jedinom dosadašnjem okršaju, ove godine u Rimu, Đoković je slavio sa 6:2, 6:1.

Počeo je Štruf meč rasterećeno, a plan mu je bio da što češće izlazi na mrežu i da tako poremeti ritam Đokovića.

Bio je agresivan na riternu Štruf, a Novakovi drugi servisi nešto sporiji. Zato je Nemac prvi došao do brejk lopte, u trećem gemu. Usledio je još jedan Đokovićev spor drugi servis, ali Štruf ovoga puta promašuje ritern.

Od tog trenutka Novak počinje odlično da servira i da osvaja mnogo lakih poena, ali i Štruf se držao još neko vreme, sve do 4:5 u prvom setu. U prvom poenu Štruf je zakucao forhend u mrežu, da bi Novak u narednom pročitao da će rival igrati servis-volej i forhend pasingom prošao. Usledio je nešto duži poen i greška Štrufa za 0-40, a onda još jedna greška Nemca, kojom je završen set.

Kada je Novak napravio brejk na startu drugog seta, činilo se da je sve rešeno, ali Štruf kreće na sve ili ništa – pogađa dva spektakularna riterna, a zatim igra još jedan agresivan, tačan poen i vraća brejk.

Međutim, dotad mu je procenat prvog servisa već pao, a Novak mu je lakše ulazio u gemove. Stiže Đoković do dve vezane brejk lopte, a prvu je realizovao izvanrednim bekhend pasingom (3:1). Bilo je gusto i u sledećem gemu, ali od 30-30 Novak vezuje dva servis-vinera za 4:1.

Do kraja meča problema nije bilo, pa je Novak pečat lupio 14. asom na meču, i zabeležio i šesti trijumf u isto toliko sudara sa Štrufom.

Tok meča:

Jan-Lenard Štruf
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Đoković je dobio gem na svoj servis bez izgubljenog poena, a Štruf je u drugom pogađao prve servise, izlazio na mrežu i došao do 40-30. Tada je prvi put promašio prvi servis, ali Novak greši forhendom – 1:1.

Tenis na OI:

Zahvaljujući dobrim servisima, Đoković je došao do 40-15, ali je potom promašio olako forhend. Usledila su dva hrabra napada Štrufa, i brejk lopta. Promašio je Novak prvi servis, usledio je kratak drugi, ali ovoga puta Nemac promašuje.

Usledilo je još jedno izjednačenje, ali posle dobrog voleja i asa, Đoković osvaja gem za 2:1.

Štruf je nastavio često da izlazi napred i, uz grešku Novaka forhendom u razmeni u prvom poenu, dolazi do 2:2, da bi zatim i Đoković odličnim servisima odgovorio na izgubljeni prvi poen – 3:2.

Promašio je Nemac prve servise u prva dva poena, ali je drugi dobio zahvaljujući novom izlasku na mrežu. Usledila su dva asa, a onda opet izlazak na mrežu (3:3).

Sada je red bio na Đokovića da izvanrednim volejom osvoji poen, da bi zatim bez izgubljenog poena poveo sa 4:3.

Od 40-0 u narednom gemu, Đoković je došao do 40-30, ali je potom usledio novi snažan servis Nemca koji Novak nije vratio – 4:4. Odgovorio je i Đoković izvrsnim servisima, pa je poveo sa 5:4.

Nije Novak bio blizu brejka dotad, ali je u pravi čas napravio brejk i poveo u setovima – 6:4! U prvom poenu Štruf je zakucao forhend u mrežu, da bi Novak u narednom pročitao da će rivakl igrati servis-volej i forhend pasingom prošao. Usledio je nešto duži poen i greška Štrufa za 0-40, a onda još jedna greška Nemca, kojom je završen set.

Lako je Đoković dobio prvi gem u drugom setu, a onda je pustio ruku i počeo agresivnije da udara. Na 15-30 je odlično izgradio poen, ali je promašio poslednji udarac. Nije ga to poremetilo – odličan pasing za brejk loptu, a onda i greška Štrufa za brejk, 2:0.

Međutim, Nemac ima odgovor. Dva spektakularna riterna, od toga jedan na 30-30 kojim je došao do brejk lopte. Igrao se potom dug poen, a Štruf ga završava vinerom forhendom i vraća se u igru (2:1).

Posle izvrsnog gema, Štruf je napravio lake greške u prva dva poena narednog. Došao je Đoković do dve vezane brejk lopte, a prvu je realizovao izvanrednim bekhend pasingom (3:1). Bilo je gusto i u sledećem gemu, ali od 30-30 Novak vezuje dva servis-vinera za 4:1.

Zaigrao je Đokovič rizičnije u sledećem gemu, ali nije pogađao, i Štruf je smanjio na 4:2, da bi zahvaljujući odličnim servisima Novak uspeo da povede sa 5:2.

Dobio je Nemac i naredni gem, ali je Novak odlično servirao i asom zapečatio meč – 6:4, 6:3.

Komentari

Vaš komentar