Pisac istorije stigao u Crnu Goru: San je postao java

Podeli:
POKCG

Filip Radović, momak koji je na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio prvu medalju u istoriji Crne Gore vratio se kući. Mladi Cetinjanin je stigao do bronzane medalje u stonom tenisu, u pojedinačnom delu takmičenja. Mogao je i u ekipnom, ali je Nigerija napravila veliko iznenađenje.

Rodbina, prijatelji i navijači dočekali su ga na podgoričkom aerodromu, a među okupljenima bili su i predsednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević

“Hvala svim ljudima koji su me dočekali, njihova podrška je bila velika i u teškim trenucima. Bez njih ne bih mogao da ostvarim ovaj rezultat. U Tokiju sam imao malo vremena da proslavim jer nas je čekao ekipni deo takmičenja u kojem se nismo proslavili. Mislim da je ovo svakako veliki rezultat za Crnu Goru, naš paraolimpijski pokret i za mene”, rekao je Radović i dodao:

POKCG

“Ova medalja, ovaj doček, nešto je za šta svi sportisti treniraju, o čemu sanjaju, a meni se san ostvario. Imam nekoliko dana da proslavim medalju kako treba, a onda se vraćam u dvoranu, vraćam se treninzima, čeka nas naredni paraolimpijski ciklus, čeka nas Pariz 2024. godine”.

Osvajanjem bronzanog odličja na Paraolimpijskim igrama Radović je samo potvrdio kvalitet. U dosadašnjoj karijeri, Filip Radovič može da se pohvali i sa četiri medalje na šampionatima Evrope. Prvi naredni izazov je Svetsko prvenstvo koje je zakazano za 2022. godinu.

Komentari

Vaš komentar