POI: Deni Černi osvojio bronzu, Talić i Gašpar bez medalje

Ex-Yu mix 4. sep. 202113:40 > 13:43
Podeli:
Printscreen

Atletičari iz Hrvatske – Zoran Talić, Deni Černi i Vladimir Gašpar, izborili su plasmane u finale Paraolimpijskih igara, a do medalje je uspeo da stigne Deni Černi, koji je osvojio bronzanu medalju u bacanju kugle, Klasa F33.

Deni Černi je u jakoj konkurenciji ostvario rezultat od 11.25 što je bilo dovoljno da stigne do bronzane medalje, šeste ukupno kada je Hrvatska u pitanju. Zlatnu medalju je osvojio Zakarije Derhem iz Maroka, srebrnu je prigrabio Kamel Kardena iz Alžira.

Zoran Talić se takmičio u discipline skok u dalj, Klasa T20. Vodila se velika borba za pobedničko postolje, a Talić je doleteo do 6.82, što je bilo dovoljno za osvajanje petog mesta. Zlatnu medalju je osvojio Latif Abdul Romli iz SAD, srebrnu Atanasijos Prodromu iz Grčke, a bronzanu Nikolas Hum iz Australije.

Vladimir Gašpar je u finalu bacanja koplja, u Klasi F41, sa rezultatom – 36.54 zauzeo sedmo mesto. Zlatnu medalju je osvojio Penksijang Sun iz Kine, srebrnu Sedag Sajah iz Irana, a bronzanu Vildan Nukilavi iz Iraka.

Podsećanja radi, kada je Hrvatska u pitanju, srebro je osvojio Ivan Katanušić u bacanju diska, dok su stonoteniserke, Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić,  u ekipnoj konkurenciji stigle do bronzane medalje, Mikela Ristoska je u skoku u dalj, stigla do bronzanog odličja, bronzanu medalju je osvojio i Dino Sinovčić u plivanju, na 100 metara leđnim stilom, dok je Ivan Mikulić stigao do finala u tekvdondu, u kategoriji do 75 kilograma.

Komentari

Vaš komentar