POI: Kada neće, neće – kraj i za Nadu Matić

Podeli:
Nada Matić
Imago Sports

Stonoteniseri iz Srbije imali su četiri prilike da stignu do polufinala i sigurne medalje na Paraolimpijskim igrama u Japanu, ali je posle Borislave Perić Ranković, Ane Prvulović i Mitra Palikuće, poraz u četvrtfinalu doživela i Nada Matić.

Nada je Klasi 4, posle velike borbe i mnogo preokreta, pobedila Vijatru Jaion sa Tajlanda sa 3:2 (6:11, 11:5, 11:7, 3:11, 11:9), za mesto u četvrtfinalu.

Podsećanja radi, Nada Matić je na Paraolimpijskim igrama, poražena od Sandre Mikolšek iz Nemačke sa 3:0, pobedila je Lisu Danijelu di Toro iz Australije sa 3:0.

Uoči četvrtfinala i duela sa Jing Žuo iz Kine, uloga favorita je bila u rukama Kineskinje, ali je tinjanala nada da je iznenađenje moguće. Međutim, devojka iz Kine je lako dobila prva dva seta, Nada uspela da se vrati u meč tokom trećeg, ali je Jing Žuo, zatvorila priču u četvrtom setu – 3:1 (11:4, 11:7, 8:11, 11:9)

Nada Matić je na prethodnim Igrama u Brazilu osvojila srebrnu i bronzanu medalju. Borislava Perić Ranković je osvojila zlatnu i srebrnu. Mitar Palikuća je osvojio bronzanu medalju. Sada su svi ostali bez odličja u zaista paklenoj konkurenciji, bar kada je reč o pojedinačnoj konkurenciji. Podsećanja radi, u toku dana, u osmini finala je zaustavljen i Goran Perilić.

Komentari

Vaš komentar