POI: Marijana Goranović zauzela 11. mesto u disku

Podeli:
POKCG

Marijana Goranović je uspela da izbori plasman na treće uzastopne Paraolimpijske igre, drugi put u karijeri je nosila zastavu Crne Gore na ceremoniji svečanog otvaranja, ali u paklenoj konkurenciji nije uspela da stigne do finala u Klasi F41.

Marijana je u bacanju kugle zauzela 10. mesto, dok je u bacanju diska bila 11. Interesantno je da je Marijana zauzela gotovo identična mesta koja je imala u skladu sa ulaznim rezultatima pre početka takmičenja.

U bacanju diska, Marijana je ostvarila rezultat od 16.22. Nije uspela da stigne do cilja, a cilj je bio lični rekord. Borbe za medalju su bile jako daleko, jer su ostale devojke ostvarile rezultate koji se mogu oceniti jednom rečju – fenomenalno.

Zlatnu medalju je osvojila Roa Tlili iz Tunisa koji je ostvarila rezultat od 37. 91, što je novi svetski rekord. Devojka iz Tunisa je slavila i u bacanju kugle. Srebrnu i broznanu medalju su osvojile devojke iz Maroka. Jusura Karim je prigrabila srebro, dok je bronza pripala Hajat Gara Eli.

POKCG

Crna Gora je završila učešće na Paraolimpijskim igrama. Ispisala je dve stranice istorije. Sa pet takmičara u Tokiju je oborila rekord po broju učesnika, a Filip Radović je osvojio prvu medalju u istoriji Crne Gore, kada su Paraolimpijske igre u pitanju.

Ostaje žal za ekipnim delom konkurencije u kojem su Radović i Bakić poraženi od Nigerije, a slovili su za favorita u meču, u kojem je pobeda donosila još jednu medalju, ali…

Komentari

Vaš komentar