POI: Prvi deo crnogorske ekspedicije stigao u Tokio

POKCG

Stonoteniseri Filip Radović, Luka Bakić i prvi deo delegacije Paraolimpijskog komiteta doputovali su u Tokio i smestili se u Paraolimpijsko selo, saopšteno je iz krovne sportske asocijacije osoba sa invaliditetom Crne Gore.

Crnu Goru će u Tokiju predstavljati pet sportista, koji će se nadmetati u stonom tenisu, atletici i plivanju.

Šef misije Paraolimpijskog komiteta u Tokiju, Miloš Ranitović, rekao je da je najvažnije da je crnogorska delegacija bez zdrastvenih problema ušla u Paraolimpijsko selo.

“Let od Podgorice preko Istanbula do Tokija, iako je ukupno trajao više od 13 sati, bio je dobar. Procedura na aerodromu oko ulaska, iako komplikivana, nije bila previše naporna. Uspešno smo prošli sve kontrole i testiranja i nakon više sati čekanja dobili dozvolu da uđemo u selo”, poručio je Miloš Ranitović iz Japana.

Ranitović je saopštio da je na sastancima sa šefovima misija i komisija za registraciju delegacija i prijava sportista dobio upute za organizaciju svakodnevnog testiranja na Covid-19, prijem drugog dela crnogorskog tima i učešća na ceremoniji svečanog otvaranja Igara.

“Odradili smo sve neophodno za boravak naše delegacije u selu. Spremno dočekujemo drugi deo naših sportista, jedva čekamo svečano otvaranje i početak takmičenja”, rekao je Ranitović.

Ranitović je pohvalio organizatora Igara, navodeći da ljubazni i poslovično precizni domaćini za sada drže sve pod kontrolom.

Radović i Bakić prvi će od crnogorskih sportista na borilište. Oni će nastupiti u pojedinačnom delu koje je na programu od 25. do 29. avgusta i ekipnom delu, koji je predviđen od 31. avgusta do 3. septembra.

Atletičarka Marijana Goranović 27. avgusta nastupiće u bacanju kugle, a 1. septembra bacaće disk. Bacač kugle Miloš Spaić na bacalište će 30. avgusta, a dan ranije plivaće Ilija Tadić na 50 metara slobodno.

Zastavu Crne Gore na ceremoniji svečanog otvaranja Paraolimpijskih igara nosiće Filip Radović i Marijana Goranović.

Komentari

Vaš komentar