POI: Radović u četvrtfinalu, do cilja može i Bakić

Ex-Yu mix 26. avg 20219:57 > 9:58
Podeli:
POKCG

Filip Radović, treći teniser planete i glavna uzdanica Crne Gore na putu ka medalji u pojedinačnoj konkurenciji, izborio je plasman u četvrtfinale. Nakon, Džoela Koglana iz Australije – 3:1, Filip je posle trilera, dobio Kineza Hao Liana sa 3:2 (12:10, 9:11, 5:11, 11:6, 11:5). Do četvrtfinala može i drugi prestavnik Crne Gore, Luka Bakić.

Filip Radović je pre duela sa Hao Lianom, najavio da će morati da odigra mnogo bolje, nego u prvom kolu protiv Koglana. Uspeo je u tome. Stigao je do zlata vredne pobede, a u poslednjem kolu, protiv objektivno slabijeg Alabi Olufemija iz Nigerije, Radović bi trebalo da obezbedi pol poziciju i nešto slabijeg rivala u četvrtfinalu.

Pobeda u četvrtfinalu, garantuje, pored plasmana u polufinale i prvu medalju u istoriji Crne Gore, kada su Paraolimpijske igre u pitanju. U drugom meču grupe, Džoel Koglan iz Australije, koga je Filip Radović u provom kolu pobedio sa 3:1, slavio je protiv Alabija Olufemija iz Nigerije sa 3:0 (11:9, 11:8, 11:6). Koglan i Lian će se boriti za drugo mesto, za mesto u četvrtfinalu.

POKCG

Dejvid Džejkobs iz Indonezije, drugi teniser na Svetskoj ligi, posle Luke Bakića, slavio je sa 3:0 (11:9, 11:4, 11:4) protiv Mauelan Ruzia Rejesa iz Španije, pa će Luka Bakić i Rejes u direktnom duelu, koji je na programu 27. avgusta, odlučiti o tom, ko će izboriti plasman u četvrtfinale.

Podsećanja radi, Luka Bakić, koji je bio slobodan u drugom kolu, dobio je poslednja dva duela protiv Rejesa, a plasman u polufinale garantuje osvajanje bronzane medalje.

Filip Radović i Luka Bakić koji trenutno vode velike borbe za plasman u četvrtfinale, a sanjaju medalju u pojedinačnoj konkurenciji, od 31. avgusta će igrati i u ekipnoj, a na osnovu sastava ekipa i rejtinga, Radović i Bakić, spadaju u grupu favorita kada je reč o borbama za pobedničko postolje.

Komentari

Vaš komentar