Prlainović: Već mislimo na Australijance

Ex-Yu mix 27. jul 202113:32
Podeli:
Andrija Prlainović
Deepbluemedia / Insidefoto PasqualexMesiano

Vaterpolisti Srbije su u 2. kolu savladali Kazahstan rezultatom 19:5, ali kako sami kažu, već misle na naredni meč, koji će za dva dana odigrati protiv odlične Australije.

„Meč protiv Kazahstana je sigurno bila najlakša na turniru“, rekao je posle meča Andrija Prlainović. „Nismo se mnogo istrošili i to je dobro. Posle početnog poraza od Španije, dobro nam je došlo da upišemo prvu pobedu. Ipak, već sada počinjemo da razmišljamo o Australiji. To je najbitnija utakmica za nas“.

O ekipi, koju naša selekcija jako dobro poznaje, Prlainović nije štedeo reči hvale.

„Dobra su ekipa, često s njima igramo teške utakmice. Istina je da uvek i pobeđujemo, nadam se da će tako da bude i za dva dana. Igrali su sjajno danas protiv Hrvatske, a u meču sa Crnom Gorom imali odlično otvaranje, ali su posle pali. Već u trećem kolu imamo utakmicu u kojoj moramo da pobedimo“, ponovio je Prlainović.

Povezane vesti

Trostruki strelac protiv Kazahstana, Strahinja Rašović, istakao je da je pobeda bitna, pre svega na psihološkom planu.

„Bilo je važno da se psihički podignemo i spremimo za naredne utakmice. Uz svo poštovanje, Kazahstan nije realna slika, ali dobro je da smo imali priliku da probamo neke taktičke stvari. Ovaj meč zaboravljamo, kao što smo zaboravili i prvi. Okrećemo se Australiji, jednom od ključnih mečeva za prolazak u četvrtfinale“, rekao je Rašović.

Srbija protiv Australije igra u četvrtak od 12.50 časova po našem vremenu.

Komentari

Vaš komentar