Radovanovićeva: Obećavam medalju u Parizu

Ex-Yu mix 1. avg 20217:36 > 7:364 komentara
Nina Radovanović
Luis Robayo - Pool/Getty Images

Srpska bokserka Nina Radovanović zadovoljna je celokupnim učešćem na Olimpijskim igrama u Tokiju, uprkos tome što nije došla do medalje, i obećava odličje na narednom turniru 2024. u Parizu.

Radovanovićeva nije uspela da se plasira u polufinale i time osigura barem bronzanu medalju. U četvrtfinalnom okršaju poražena je od svetske šampionke Sijao Ven Huang iz Kineskog Tajpeha odlukom sudija sa 30:27.

Povezane vesti

Na kraju sam zadovoljna. Učešće na Olimpijskim igrama je privilegija za našu državu, gde je ženski boks u povoju, a to što sam stigla do četvrtfinala znači da mogu da obećam da će Srbija imati medalju u Parizu. Pik moje forme biće Pariz, ali ovo je sjajna uvertira, veliko iskustvo za mene i sada znam šta treba da radim za naredne Olimpijske igre. Biću spremnija„, izjavila je Radovanovićeva.

U četvrtfinalnoj borbi nepremostive prepreke bile su visina i veliki raspon ruku protivnice.

Želela sam nametnem svoj ritam, ali ona je dosta opstruisala, naslanjanjem, guranjem, držanjem, to mi je oduzelo dosta energije kad izadjem iz klinča. To je stvar rutine, potrebna su mi dva-tri ovakva meča da bih našla način da ugrozim tako visoku protivnicu. Dala sam maksimum, to je sigurno„, poručila je Radovanovićeva.

Podsetimo, Nina Radovanović prva je srpska bokserka na Olimpijskim igrama u istoriji.

Komentari

Vaš komentar