Raspored za sredu: Kolektivna četvrtfinala, rvanje, kajak

Ex-Yu mix 3. avg. 202117:2611 komentara
Podeli:
Filip Filipović
Clive Rose

Kada su kolektivni sportovi u pitanju najvažnije borbe su četvrtfinalne. Pobede u tim okršajima otvaraju put ka medalji, a u sredu na borilišta izlaze i košarkašice i odbojkašice i vaterpolisti.

Prvi od srpskih sportista na borilišta izlaze kajakaši. Prvo u 2:51 Bojan Zdelar u četvrtoj kvalifikacionoj grupi, a oko sedam minuta kasnije i Strahinja Stefanović u petoj, obojica u K1 200m. Posle njih polufinala će pokušati da se domogne i Milica Novaković u K1 500m. Ona će se takmičiti u prvoj kvalifikacionoj grupi koja počinje u 3:40.

U 3 časa ujutru na teren izlaze košarkašice koje će se u četvrtfinalu sastati sa Kinom. Iako je poražen u prvoj borbi, reprezentativac Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Zurab Datunašvili ipak je dobio još jednu šansu. Pošto se njegov protivnik plasirao u finale on će se boriti u repasažu kategorije do 87 kg protiv Alžirca Sid Azare. Taj meč bi trebalo da počne negde oko 4:10, a ukoliko pobedi Datunašvili će se u borbi za bronzu sastati protiv Hrvata Hukleka i ta borba je zakazana za popodnevni deo programa, peta po redu, a program počinje u 12:30. Od rvača u akciji će biti i Stevan Andrija Micić u slobodnom stilu. U kategoriji do 57 kg oko 4:30 on će se boriti u prvom meču protiv domaćeg rvača Takahašija.

Kao šlager dana sledi dvostruki srpsko-italijanski okršaj. Od 10 časova odbojkašice će protiv starih rivalki juriti vizu za polufinale, a vaterpolisti protiv aktuelnog svetskog šampiona igraće meč odluke od 11:20.

Komentari

Vaš komentar