Recept za Rusiju: Jaka odbrana i pozicioni napad

Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Marina Rajčić, pouzdani čuvar mreže, veruje da “lavice” protiv Rusije, mogu da stignu do podviga, da mogu da stignu do iznenađenja i plasmana u polufinale.

Rusija na papiru slovi za favorita, ali radi se o jednom meču, a staro je pravilo da je u jednoj utakmici, koja sa sobom nosi prefiks biti ili ne biti, a samim tim i veliki pritisak, sve moguće. Pomenuti mečevi su posebno teški za favorite.

“Jedva čekam, kao sve devojke u timu, da utakmica počne, da pokažemo šta znamo. Iskreno se nadam da će istorija da se ponovi jer smo i u Londonu grupnu fazu odigrale sa mnogo oscilacija. Ono što je najvažnije, protiv Rusije moramo da pružimo i više od maksimuma. Cilj je da se posle meča pogledamo i kažemo, bolje od ovoga nije moglo”, rekla je Marina Rajčić, pa nastavila:

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

“Ključ u meču koji sledi su odbrana i pozicioni napad. Treba da igramo rukomet kakav mi znamo i kakav smo igrali 2012. godine, kada je odbrana bila najbitnija. U napadu dajemo dosta golova, tako da je odbrana ključ. Ne smemo da uđemo u tranzicionu igru, kada smo to radile, imale smo velikih problema”

Utakmica između Crne Gore i Rusije, na programu je 4. avgusta sa početkom u 2 časa i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu. U ostalim mečevima, četvrtfinala, snage će odmeriti Norveška i Mađarska, Švedska i Južna Koreja, odnosno Francuska i Holandija.

Komentari

Vaš komentar