Reprezentativci Srbije u atletici i kajaku krenuli za Tokio

Ex-Yu mix 26. jul. 202120:55 > 21:01
Podeli:
Atletičari Ivana Španović, Marija Vučenović, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević.
Foto OKS

Reprezentativci Srbije u atletici i kajaku u ponedeljak veče su letom preko Istanbula otputovali u Tokio na Olimpijske igre. Svi sportisti će se po dolasku u glavni grad Japana smestiti u Olimpijsko selo.

Tokio 2020

Reprezentacivci Srbije u atletici za Olimpijske igre u Tokiju su: Ivana Španović, Marija Vučenović, Dragana Tomašević, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević.

Dragana Tomašević je u subotu doputovala u Tokio, a uskoro će joj se pridružiti i kolege iz tima.

Na konferenciji za medije održanoj na beogradskom aerodromu pred poletanje za Tokio prisutnima se obratio trener Goran Obradović. On je istakao da očekuje da se naši atletičari dostojno reprezentuju, i ako je moguće da postave svoje nove lične rekorde.

Goran Obradovic
Foto OKS

Plasman ne zavisi samo od njih, već i od konkurencije, ali se nadamo bar jednoj medalji„, rekao je Goran Obradović, a preneo sajt OKS.

Ivana Spanovic
Foto OKS

Nakon Pekinga, Londona i Rija, Ivana Španović putuje i na Igre u Tokiju. Najveći uspeh je ostvarila u Riju 2016. godine, kada je osvojila bronzanu medalju.

Bila bih neskromna, kada bih rekla da nemam velike ambicije posle medalje u Riju. Moj tim i ja znamo za šta sam spremna i koliko sam spremna. Izuzetno se radujem i jedva čekam da počnu Igre„, rekla je Ivana Španović.

Marija Vučenović
Foto OKS

Marija Vučenović predstavljaće Srbiju u disciplini bacanje koplja. Ne krije uzbuđenje što će po prvi put učestvovati na najvećoj sportskoj smotri.

Srećna sam što sam deo Olimpijskog tima Srbije. Cilj je da uđem u finale, a onda je sve moguće. Daću sve od sebe„, kazala je Marija Vučenović.

Armin Sinančević
Foto OKS

Šansa za dva bacača kugle u finalu

Prvi put na Olimpijske igre putuje i Armin Sinančević. Ističe da se dobro spremao za takmičenje.

Idem spreman na Igre. Daću sve od sebe da svoju zemlju predstavim u što boljem svetlu. Boriću se za finale, a tamo je sve moguće„, rekao je Armin Sinančević.

Asmir Kolašinac
Foto OKS

Bogato Olimpijsko iskustvo poseduje Asmir Kolašinac. Ističe da bi bio istorijski uspeh da imamo dva bacača kugle u finalu.

Na Igrama u Tokiju biće jaka konkurencija, čak 52 takmičara ima rezultate preko 21,10 metara. Biće teško u toj konkurenciji biti u finalu, ali ja dobro sam se spremio„, istakao je Asmir Kolašinac.

Od srpskih atletičara i atletičarki prva će se na Igrama takmičiti Dragana Tomašević, u subotu 31. jula. Dan kasnije (1. avgusta) kreće Ivana Španović, dok Marija Vučenović, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević počinju od 3. avgusta.

Troje kajakaša u Tokiju

Srbiju će u Tokiju predstavljati troje kajakaša: Milica Starović, Strahinja Stefanović i Bojan Zdelar.

Milica Starovic
Foto OKS

Milica Starović će drugi put učestvovati na Olimpijskim igrama.

Presrećna što konačno krećemo na Olimpijske igre. Imali smo godinu dana više da se usavršimo. Bitno je da tamo idemo mirne glave i da ćemo dati sve od sebe„, rekla je Milica Starović.

Ona se osvrnula i na rezultate kolega u Olimpijskom timu Srbije, Damira Mikeca i Tijane Bogdanović.

Od srca im čestitamo. Divno je bilo početi Olimpijske igre sa dve medalje. Svima nam je to podstrek i vetar u leđa“.

Strahinja Stefanović
Foto OKS

Strahinja Stefanović ne krije da očekuje najviše na svojim prvim Igrama.

Uzbuđen sam jer je napokon došao trenutak da putujem na svoje prve Igre. Nadam se da vas nećemo razočarati“, istakao je Strahinja Stefanović.

Bojan Zdelar
Foto OKS

Debi na olimpijskoj sceni imaće i Bojan Zdelar. Učestvovaće u disciplinama K1 – 200m i K1 – 1000m.

Čast mi je što sam deo Olimpijskog tima Srbije sa samo 21 godinom. Naporno smo radili, svi smo izuzetno dobro pripremljeni i idemo tamo da se borimo za što bolji plasman„, kazao je Bojan Zdelar.

Akoš Verecki
Foto OKS

Velika avantura konačno počinje

Glavni trener reprezentacije Akoš Verecki, istakao je da očekuje samo najbolje od srpskih kajakaša.

Bila je ovo velika avantura, jer su Igre odložene za godinu dana. Bio sam na Olimpijskim igrama tri puta kao sportista, a sada prvi put idem na Igre kao trener. Pripreme su bile dobre, nije bilo povreda i to je bitno. Jedva čekamo takmičenje“, rekao je Akoš Verecki.

Milan Đenadić
Foto OKS

Milan Đenadić, trener sve tri posade, istakao je da se nada da će kajkaški tim Srbije obradovati celu naciju rezultatima u Tokiju.

U disciplini K1 – 200m, Milica Novaković će krenuti 2. avgusta, dok će takmičenje u K1 – 500m, započeti 4. avgusta.

Bojan Zdelar će se na Igrama u Tokiju takmičiti u dve discipline K1 – 200m (4. avgusta) i K1 – 1000m (2. avgusta).

Strahinja Stefanović će se na svom debiju na Olimpijskim igrama takmičiti 4. avgusta u disciplini K1 – 200m.

kajakaši Milica Starović, Strahinja Stefanović i Bojan Zdelar Milan Đenadić Akoš Verecki
FOTO OKS

 

Komentari

Vaš komentar