Roglič: Nisam ni znao da li ću biti u Tokiju

Ex-Yu mix 28. jul. 202114:50 > 14:53
Podeli:
Primož Roglič
AP Photo/Thibault Camus

Slovenački biciklista Primož Roglič rekao je da je zlato u vožnji na hronometar na Olimpijskim igrama u Tokiju došlo kao poklon posle problema ove sezone.

Roglič je u dominantnom stilu došao do najvećeg uspeha karijere, za više od minuta pobedivši Holanđanina Toma Dimulana. Njima dvojici se na podijumu pridružio Roan Denis iz Australije.

Biciklizam na OI

Nekadašnji ski skakač pre samo nekoliko nedelja je morao da se povuče sa Tur d’Fransa, pošto je u prvih osam etapa doživeo nekoliko padova. Uprkos problemima, odlučio je da se uputi u Tokio, gde je u subotu zauzeo 28. mesto u drumskoj trci. Pet dana kasnije praktično je leteo rutom dugom 44,2 kilometra na i oko staze „Fudži Spidvej“ i tako doneo Sloveniji prvo zlato u biciklizmu. Prethodno je najbolji rezultat Slovenaca bila bronza Tadeja Pogačara, koju je osvojio u subotu.

Nedelju dana pre puta nisam ni znao da li ću biti u Tokiju“, rekao je Roglič, „Pomislio sam da ako odem nešto može da se desi. Ponosan sam, srećan svojim izdanjem. Nije ovo do sada bila najbolja sezona za mene, ali je ovo divan poklon“.

Pored olimpijskog zlata među najveća Rogličeva dostignuća ubrajaju se dva trijumfa na Vuelti u prethodne dve godine.

Svako dostignuće je posebno, ali ovo je za mene izuzetno posebno. Mnogo je teško kada stvari ne idu onako kako želite. Ali, znate, u danima kada trenirate nadate se najboljem mogućem rezultatima. U nekoliko trka na kojima sam učestvovao nije sve išlo kako sam želeo, ali verovao sam“, naglasio je Roglič.

Slovenija je takmičenje u drumskom biciklizmu završila kao druga najuspešnija nacija, a ispred nje je samo Holandija sa jednim zlatom, dva srebra i dve bronze.

Komentari

Vaš komentar