Sanja Vukašinović i Jasmina Milovanović spremne za OI debi

Ex-Yu mix 23. jul. 202113:34
Podeli:
Sanja Vukašinović
serbianshootng.rs

U srpskom streljačkom olimpijskom timu u Tokiju su dve debitantkinje, Sanja Vukašinović, takmičarka puškom, i Jasmina Milovanović, koja će se nadmetati pištoljem.

Sanja Vukašinović (23) je najmlađa članica streljačkog olimpijskog tima i jedna od najmlađih u srpskoj olimpijskoj delegaciji. Među prvima je donela Srbiji kvotu za OI u Tokiju, osvajanjem četvrtog mesta u trostavu na Evropskim igrama u Minsku 2019.

Povezane vesti:

„Verovala sam da mogu da dođem do kvote, jer rezultati na treninzima su pokazivali da to mogu. Samo je bilo bitno da dovoljno radim u svakom pogledu kako bih ostvarenja sa treninga iznela i na takmičenjima. Tokom 2019. godine sam držala visok nivo u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava i pre i posle Minska, a kvota je bila kruna sezone“.

Sanja startuje već prvog dana olimpijskog turnira. Na vatrenu liniju prvi put izlazi u subotu u 8.30 po lokalnom vremenu (01.30 po srednjoevropskom) u kvalifikacijama vazdušnom puškom. Ipak, više očekuje od drugog pojedinačnog nastupa – malokalibarskom puškom.

„Spremam se za obe discipline, ali mislim da i dalje više mogu da pružim u trostavu. Konkurencija je izuzetno jaka. U streljaštvu nema izrazitih favorita. Praktično svi koji dolaze na Olimpijske igre mogu da dođu do odličja. Dovoljno verujem u sebe da znam da i ja pripadam toj grupi takmičarki. Cilj mi je da pružim maksimum i da iz Tokija kući dođem sa velikim iskustvom. Debitujem na Olimpijskim igrama, tako da, ipak, ne mogu ništa da prognoziram. Nastojaću da odradim sve onako kako sam zamislila“, istakla je Sanja Vukašinović.

Jasmina Milovanović
serbianshooting.rs

Na prvom narednom takmičenju posle Evropskih igara u Minsku, na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru, održanom u septembru 2019, streljački olimpijski tim Srbije se proširio. Jasmina Milovanović je odlično gađala vazdušnim pištoljem. Prvi put u karijeri plasirala u finale velikog interkontinentalnog takmičenja, ali tu nije stala. Osvojila je bronzanu medalju, kojom je Srbiji donela novu olimpijsku ulaznicu.

„Do tada mi je malokalibarski pištolj bio jača strana. Rezultat, medalja i kvota u Rio de Žaneiru su mi ulili novo samopouzdanje, videla sam da mogu da se nosim sa najboljima na svetu i vazdušnim oružjem“.

Milovanovićeva kaže da joj je uspeh u Riju dao podsticaj da se podjednako fokusira na oba oružja.

„Mislim da sam pred Igre u podjednakoj formi i vazdušnim i MK pištoljem i da imam šanse da i jednim i drugim oružjem ostvarim dobar rezultat. Na meni je da sve odradim kako treba i ispunim svoja očekivanja. Kao i svakom olimpijcu želja mi je da idem do kraja, da se borim za medalju. Međutim, s obzirom da nikad do sada nisam učestvovala na Olimpijskim igrama ne znam šta me očekuje, verovatno ću biti pod pritiskom. Ali, bitno je da se usredsredim samo na takmičenje, da svoje zadatke odradim najbolje moguće, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno“, zaključila je Milovanovićeva.

Komentari

Vaš komentar