“Sledi detaljna analiza, problem bazena mora da se reši”

Ex-Yu mix 7. avg. 20218:15 > 8:18
Podeli:
Alexander Hassenstein/2021 Getty Images)

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore došla je na Olimpijske igre sa primarnim ciljem da stigne do četvrtfinala, a san je bio borba za medalje. San nije postao java. Popularne “ajkule” se bore za plasman od 5. do 8 mesta.

U četvrtfinalu, izabranici Vladimira Gojkovića su poraženi od Grčke, koja će se boriti za zlatnu medalju. Treba podsetiti da u sastavu Crne Gore nije bilo prvog golmana Dejana Lazovića, te sjajnog golgetera Đura Radovića, “ajkule” su imale najmlađu ekipu na Olimpijskim igrama, ali niko ne traži alibi, naprotiv…

“Ovi dani nam baš teško padaju. Niko nije došao u Tokio da igra za plasman od petog do osmog mesta, ali sistem takmičenja je takav, kakav je. Nastojaćemo da se turnir završimo pobedom, ali neće biti lako protiv Italije”, naglasio je selektor Vladimir Gojković pa nastavio:

“Ne bih sada pričao o planovima za dalje, jer nas očekuje detaljna analiza svega što se dešavalo na Olimpijskim igrama. Raduje me činjenica da su Ivović i Brguljan najavili da su spremni da nastave da igraju za reprezentaciju. Imamo dobru i mladu generaciju, imamo ekipu pred kojom je svetla budućnost, ako nastave da rade kao i do sada”.

Printscreen Twitter

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Gojković je nastavio sa izlaganjem:

“Nismo ostvarili snove koje smo imali u Japanu, a doživeli smo još jedan jak udarac, jer je posle bazena u Kotoru, koji već nekoliko godina nije u funkciji, Crna Gora i Boka, ostala i bez bazena u Igalu. Iskreno se nadam i verujem da će pomenuti problemi biti rešeni u najkraćem mogućem roku, da će rešavanje pomenutih problema biti prioritet u periodu koji sledi, jer bez bazema nema klubova, vaterpola i uspeha”, zaključio je Gojković.

Poslednju utakmicu na turniru u Japanu, Crna Gora će odigrati protiv Italije, 8. avgusta. U pitanju je meč za sedmo mesto. U velikom finalu, snage će odmeriti Srbija i Grčka, dok će se za bronzu boriti Španija i Mađarska.

 

Komentari

Vaš komentar