Sonja: Nisam u najboljem stanju, ali ekipa ne zavisi od mene

Ex-Yu mix 22. jul. 202115:25 > 15:271 komentar
Podeli:
Sonja Vasić
fiba.basketball

Srpska košarkašica Sonja Vasić izjavila je da još nije u najboljem stanju, pošto se tek nedavno oporavila od virusa korona.

Sjajna košarkašica je imala pozitivan test na virus korona 6. jula, ali je uspela da se oporavi i otputuje u Tokio. Njen subrug i član veslačkog tima Srbije Miloš Vasić, takođe je bio zaražen.

„Bio je to izazovan period za našu porodicu, psihički i emotivno naporan. Do poslednjeg trenutka nismo znali da li ćemo biti tu, Miloš i ja. Teško je, kada toliko dugo čekaš nešto, a onda se suočiš sa nečim gde nemaš nikakvu kontrolu. Ni Miloš ni ja nismo u najboljem stanju. Ne znam da li ćemo predstavljati Srbiju onako kako bismo želeli“, poručila je Sonja na konferenciji za medije srpskog olimpijskog tima.

povezane vesti

Srpske košarkašice ovog leta su već osvojile zlato na Evropskom prvenstvu, na kome je Sonja bila MVP.

„Moja ekipa ne zavisi od mene, ima njih 11 koje verujem da će mi olakšati sve ovo što je iza nas. Mnogo toga se promenilo od te 2016. godine kada smo bile u Riju, tada smo možda i neočekivano osvojile bronzu. Mnogo smo sazrele od tada… Mi smo jedine uz Noleta imale bitno takmičenje pre ovoga. Imale smo malo vremena da se pripremimo za Igre. Verujemo da je uvek moguće da se nešto uradi, samo da igramo našu prepoznatljivu igru. Svi su pretendenti za odličje. Možda je preambiciozno da govorimo o odbrani medalje. Ali mi ne bežimo od pritiska“.

Uz Filipa Filipovića, 32-godišnjakinja će nositi zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja u petak.

„Verovatno ćemo se tek sutra baviti ceremonijom. Videćemo ko će da ide. Za mene je velika čast što sam izabrana, smatram da mi imamo mnogo kandidata koji su mogli da budu na tom mestu. Još delim to sa Filipom Filipovićem, velikom legendom našeg sporta“, zaključila je Sonja.

Komentari

Vaš komentar