Spaić pred Australiju: Cilj je da uživamo i grizemo

Podeli:
Vladan Spaić
VPSCG

Odbrojavanje se privodi kraju. Vaterpolisti Crne Gore, 25. jula sa početkom u 8 časova i 30 minuta igraju prvi meč na Olimpijskim igrama, a rival je selekcija Australije.

Izabranici Vladimira Gojkovića boriće se za plasman u četvrtfinale sa selekcijama Srbije, Hrvatske, Španije, Kazahastana i Australije, a pobeda na startu Olimpijskih igara, bila bi od vitalnog značaja, kako kada je reč o samopouzdanju, tako i kada je reč o plasmanu među osam najboljih selekcija u Tokiju.

“Sve što smo planirali smo odradili, spremni smo i taktički i fizički, maksimalno smo motivisani. Što bi trebalo da radimo sada? Da uživamo. Prošli smo dosta toga da bismo došli do Olimpijskih igara, sada bi trebalo jednostavno da uživamo u utakmicama, da damo sve od sebe u svakom momentu. Najvažnije je da nakon svakog meča ili na kraju turnira budemo uzdignute glave, da znamo da smo pružili najviše što možemo, pa kakav god rezultat da bude”, rekao je Vladan Spaić, stameni centar, uzdanica reprezentacije Crne Gore i Marseja, pa nastavio:

“Australije je plivački moćna, a fizički izuzetno jaka. Moramo da odgovorimo jednakim ritmom. Odbrana je ključ uspeha. Ako defanzivne zadatke odradimo kako treba, a verujem da hoćemo, ako utakmicu uvedemo u ritam  šest na šest, bez mnogo isključenja, očekujem da će ćemo imati kontrolu, da ćemo stići do pobede. Međutim, ponavljam još jednom, očekuje nas baš opasan rival i opasna utakmica”.

U drugoj grupi, za plasman u četvrtfinale, boriće se Mađarska, Italija, Grčka, SAD, Japan i Južna Afrika.

Prvog dana turnira, koji je na programu 25. jula, snage će odmeriti: Crna Gora – Australija, Srbija – Španija, Hrvatska – Kazahstan, Južna Afrika – Italija, Mađarska – Grčka, SAD – Japan.

Komentari

Vaš komentar