Španija poslala Hrvatsku na Mađarsku

Ex-Yu mix 2. avg. 20219:371 komentar
Podeli:
Dan Mullan/Getty Images

U četvrtfinalu vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama, snage će 4. avgusta, odmeriti: Srbija – Italija, Crna Gora – Grka, Hrvatska – Mađarska, Španija – SAD.

Poslednja dilema kada su četvrtfinalni parovi u pitanju, rešena je posle meča između Španije i Hrvatske, a posle velike borbe, slavila je selekcija Španije sa 8:4 (2:1, 1:0, 4:2, 1:1) , pa je sačuvala pol poziciju, otišla na megdan sa SAD, a Hrvatsku poslala na Mađarsku.

Golove za Španiju, postigli su: Alvaro Ortega dva, Alberto Munariz, Bernat Sanahuja, Martin Famera, Rožer Tahul, Blai Malarah i Alehandro Bustos po jedan. Golove za Hvatsku, postigli su: Luka Bukić dva, Marko Macan i Loren Fatović po jedan.

Španija je kontrolisala dešavanju u bazenu tokom čitavog meča. Vodila je tokom prve deonice sa 2:0, vodila je na kraju druge sa 3:1, a na kraju treće deonice sa 7:3, što se pokazalo dovoljnim da se meč mirno privede kraju.

Utakmice četvrtfinala, na programu su 4. avgusta, sve što se dešavalo u grupnoj fazi se zaboravlja, a u duelima koji slede je sve moguće, a favorita nema.

Doduše, Španija je favorit na papiru protiv SAD, ali su izabranici Dejana Udovičića pokazala tokom finalnog turnira Svetske lige i tokom grupne faze na Olimpijskim igrama da mogu da pariraju najboljim selekcijama planete. U ostalim duelima, šanse za plasman u polufinale su podjednake. Ljubitelji vaterpola i sporta, imaće priliku da uživaju u atomskim utakmicama, u velikoj borbi, kako za mesto u polufinalu, tako i u borbama za pobedničko postolje.

Komentari

Vaš komentar