Srpski veslači: Sutra napadamo medalju!

Ex-Yu mix 28. jul. 20217:523 komentara
Podeli:
Martin Mačković, Miloš Vasić
foto: Olimpijski komitet Srbije

Srpski dvojac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić - Martin Mačković plasirao se u finale Olimpijskih igara i u četvrtak će imati priliku da Srbiji donese novu medalju sa OI.

Mačković i Vasić su u polufinalnoj trci na 2000 metara zauzeli drugu poziciju iza posade iz Hrvatske i sa vremenom 06:17.47 ostvarili plasman u finale Igara koji je Srbija čekala 17 godina.

Povezano:

Ovo je veliki uspeh. Išli smo korak po korak nakon svega što nam se dešavalo prilikom dolaska u Tokio. Tempirali smo dobro formu, danas smo izveslali svoju najbolju trku. Želimo da se što pre oporavimo i da sutra napadnemo medalju. Konkurencija će biti vrlo jaka, iako su neki favoriti ispali. Sve ih poznajemo, ali idemo da veslamo svoju trku, nadam se do medalje„, rekao je Miloš Vasić nakon plasmana u finale.

Finalna trka našeg dvojca bez kormilara na programu je u četvrtak 02 časa i 18 minuta po srednjoevropskom vremenu.

Zadovoljni smo, iako mislim da možemo da budemo i brži. Za sada smo ostvarili cilj. Od kada smo krenuli da radimo sa trenerom Nikolom Stojićem znali smo šta je cilj, i sada smo nadomak njega. Želimo da krunišemo naš rad. Ja sam uživao u današnjoj trci, upijao sam svaki momenat„, izjavio je Martin Mačković.

Komentari

Vaš komentar