Stipanović može do medalje, Dukić premašio očekivanja

Podeli:
Imago Sports

Jedriličari u klasi Laser Standard, posle deset velikih borbi na regatnom polju, stigli su do finalne trke, ili ti medal race regate, koja je na programu 1. avusta.

Ugled regiona su dostojno branili i odbranili Tonči Stipanović iz Hrvatske, Milivoj Dukić iz Crne Gore i Žan Luka Zelko iz Slovenije. Tonči Stipanović, koji je na Olimpijskim igrama u Brazilu osvojio srebrnu medalju, ponovo će se boriti za pobedničko postolje, a u medal race ulazi sa kote tri.

Milivoj Dukić je posle deset regata osvojio 17. mesto, ali se slobodno može reći da je momak iz Crne Gore premašio sva očekivanja. Sam plasman na Olimpijske igre je bio ogroman uspeh – podvig.

Dukić je u Tokiju ispisao novu stranicu istorije. Treći put je bio na Igrama, postao je prvi jedriličar u istoriji Crne Gore koje je uspeo da dobije jednu regatu na Olimpijskim igrama.

Sve do poslednjeg dana je bio u igri za plasman u medal race, ali malo sreće, malo koncentracije je nedostajalo da se nađe među deset najboljih.

Žan Luka Zelko je imao dosta oscilacija na regatnom polju, a Olimpijske igre je završio na 26. mestu.

Phil Walter/Getty Images

Plasman u medal race izborili su Metju Vern (Australija), Herman Tomasgard (Norveška), Tonči Stipanović (Hrvatska), Pavlos Kontides (Kipar), Filip Bul (Nemačka), Robert Šejd (Brazil), Džemin Ha (Južna Koreja), Sem Mič (Novi Zeland), Žan Baptist Bernaz (Francuska), Karle Taper (Finska).

Finalna regata je na programu 1. avgusta, bodova razlika nije velika, naprotiv, tako da sledi više nego uzbudljiva borba za mesto na pobedničkom postolju.

Komentari

Vaš komentar