Tako blizu bronze: Srbija šest puta dobila „drvenu“ medalju

Ex-Yu mix 7. avg 202112:24 > 15:332 komentara
Jelena Brooks
AP Photo/Charlie Neibergall

Kažu da su takmičari koji osvoje bronzanu medalju često srećniji od onih koji su izgubili finale i koji su tako osvojili srebro. U toj situaciji je jedino gore onima koji su ostali praznih ruku u borbi za treće mesto i koji su kako neki to zlonamerno vole da kažu došli do "drvene medalje".

Srbija je čak šest puta bila u takvoj situacija na Olimpijskim igrama u Tokiju. Srpske košarkašice su u subotu izgubile od Francuske u borbi za treće mesto pa su tako osvojile četvrtu poziciju.

Pre njih su borbu za bronzu izgubili i strelci Damir Mikec i Zorana Arunović. Oni su u timskom gađanju iz vazdušnog pištolja poraženi od Ukrajinaca.

Zorana Arunović, Damir Mikec
AP Photo/Alex Brandon

 

Boli takođe i rezultat Ivane Španović. Ona je imala sjajne kvalifikacije u skoku udalj i očekivala je da slično ponovi u finalu. Ipak rezultatom 6,91 ona je ostala četvrta.

Ivana Španović
REUTERS/Aleksandra Szmigiel

 

Bolan je bio i rezultat u tenisu. Novak Đoković je posle poraza od Saše Zvereva u polufinalu izgubio i od Pabla Karenja Buste u duelu za bronzu, a zatim se povukao iz miksa gde su on i Nina Stojanović imali meč sa australijskim tandemom. Tako je Srbija u tenisu ostala sa dva četvrta mesta.

USA TODAY USPW, Reuters

Bronza je bila veoma blizu i u boksu. Naime Nina Radovanović je stala u četvrtini finala. Izgubila je od Hsiao-Ven Huang, a da je dobila sigurno bi imala bronzu jer u boksu sam ulazak u polufinale garantuje tu medalju. Tako je Srbija i u tom sportu ostala maltene na „četvrtom mestu“.

Komentari

Vaš komentar