Tobi nije ni znao gde je Slovenija, a sad sanja najlepši san

Ex-Yu mix 1. avg 202113:48 > 19:503 komentara
Podeli:
Tokyo 2020 Olympics - Basketball - Men - Group C - Spain v Slovenia - Saitama Super Arena, Saitama, Japan - August 1, 2021. Mike Tobey of Slovenia Majk Tobi
REUTERS/Brian Snyder

Košarkaška reprezentacija Slovenije sastaće se sa Nemačkom u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Tokiju, a jedan od aduta biće i Amerikanac Majk Tobi, koji u šali kaže da do nedavno nije ni znao gde se nalazi Slovenija.

Povezane vesti

Ovaj 26-godišnji Njujorčanin je pre samo mesec dana debitovao za Sloveniju u prijateljskom meču protiv Hrvatske, a sad je u Japanu jedan od najistaknutijih košarkaša u ovoj selekciji.

Bio je zapažen i u pobedi nad Španijom (95:87) posle koje je Slovenija obezbedili prvo mesto u grupi C pred četvrtfinalne borbe.

Pre par meseci nisam ni znao gde je Slovenija. Ovo je za mene neočekivan san koji počinje da se ostvaruje i ne želim da se probudim„, našalio se naturalizovani Slovenac Majk Tobi i nasmejao prisutne novinare posle meča u miks zoni.

Majk Tobi igra na poziciji centra i član je Valensije. Svojevremeno je sa reprezentacijom SAD do 19 godina osvojio Svetsko prvenstvo 2013. u Češkoj.

Dončić Prepelič Tobi Luka Doncic of Slovenia with Klemen Prepelic of Slovenia and Mike Tobey of Slovenia celebrate after scoring a basket Tokyo 2020 Olympics - Basketball
REUTERS/Brian Snyder (Dončić, Prepelič i Tobi)

 

Komentari

Vaš komentar