Tomić posle Tokija: Pisaćemo nove stranice istorije

Podeli:
POKCG

Paraolimpijske igre su ostale iza nas. Crna Gora ima mnogo razloga da bude ponosna. Ispisane su dve stranice istorije. Pet takmičara (Filip Radović, Luka Bakić, Marijana Goranović, Miloš Spaić i Ilija Tadić) je najveći broj učesnika u istoriji, a medalja koju je osvojio stonoteniser Filip Radović je prva u istoriji Crne Gore.

Ostao je i mali žal, jer je broj medalja mogao da bude veći. Naime, Filip Radović i Luka Bakić su u ekipnoj konkurenciji, kada je stoni tenis u pitanju, bili favoriti protiv Nigerije u meču za polufinale, u meču koji garantuje medalju, ali nisu uspeli pomenutu ulogu da opravdaju na terenu.

Medalja Filipa Radovića, kao i najveći broj učesnika u istoriji Crne Gore, je kruna višegodišnjeg rada crnogorske paraolimpijske porodice, rekao je predsednik Paraolimpijskog komiteta Igor Tomić.

“Filip Radović je ispisao novu istoriju crnogorskog, ne smo paraolimpijskog sporta, briljantnim nastupom u veoma jakoj konkurenciji i teškom žrebu u stonom tenisu, koji je krunisan prvom paraolimpijskom medaljom”, rekao je Igor Tomić pa nastavio:

“Ostaje žal što u ekipnom delu stonoteniskog turnira nije napravljen korak više, osvojena još jedna medalja i iskorišćen povoljan žreb. Međutim, to je sport, paraolimpizam, sa svim svojim dražima, velikim borbama, uspesima i neuspesima”.

Komentarišući rezultate ostalih crnogorskih paraolimpijaca u Tokiju, Igor Tomić je rekao da je izuzetno zadovoljan nastupom plivača Ilije Tadića.

POKCG

“Tadić je imajući u vidu period koji je imao za pripreme od momenta dobijanja pozivnice za Igre, apsolutno opravdao očekivanja, što možemo reći i za debitantski nastup Miloša Spaića u bacanju kugle. Očekivanja nije ispunila Marijana Goranović u bacanju kugle i diska”, rekao je Tomić.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, naglasio je da je ponosan na činjenicu da je Crna Gora na Igrama nastupila sa rekordnim brojem sportista u rekordnom broju sportova.

“Ovo je prilika kada treba reći hvala Upravi za sport i mlade na iskorenoj i rekordnoj podršci, bratskom Crnogorskom olimpijskom komitetu, kao i sponzorima i prijateljima Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, koji su bili uz nas u ovom izuzetno zahtevnom procesu. Pripreme za Paraolimpijske igre u Parizu smo već počeli, a cilj je pisanje novih stranica istorije”, zaključio je Igor Tomić.

Crna Gora je napravili izuzetno veliku i kvalitetnu bazu. Izvesno je da će Filip Radović i Luka Bakić, kao i Ilija Tadić imati šta da kažu i pokažu u Parizu. Veliki potencijal imaju atletičari, golbal reprezentacija je stigla u elitno društvo, džudisti, košarkaši u kolicima….

Komentari

Vaš komentar