Vasić i Mačković bez medalje, hrvatska braća Sinković zlatna

Ex-Yu mix 29. jul. 20212:26 > 4:35
Podeli:
Miloš Vasić, Martin Mačković, Olimpijske igre 2020
Guliverimage/REUTERS/Leah Millis

Srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Martin Mačković u finalu trke na 2.000 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio je peto mesto sa vremenom 6:22.34.

Olimpijsko zlato otišlo je u ruke braće Martina i Valenta Sinkovića, koji su od prvog do poslednjeg trenutka bili u vođstvu i sa vremenom 6.15:29 osvojili najsjajnije odličje.

Srebrna medalja otišla je u ruke Rumuna Mariuša Kozmjuka i Cipriana Tudosa (6:16.58), dok je treća bila danska posada u sastavu Frederik Vistavel Joakim Suton sa vremenom 6:19.88.

Četvrti su bili Kanađani, a poslednje mesto zauzeli su Španci.

Vasić i Mačković su posle 500 metara bili četvrti sa vremenom 1:34.02, na polovini trke (3:11.40) pali su na petu poziciju, ali prava borba tek se očekivala. Za to vreme braća Sinković su već dovoljno odmakli i bilo je jasno da su nadomak velikog uspeha i osvajanja zlatne medalje.

Srpski reprezentativci su u poslednjih 500 metara finalne trke ušli sa petog mesta (4:47.98), iza Hrvata, Rumuna, Danaca i Kanađana, a u finišu su Vasić i Mačković „dodali gas“ i sve pokušali da se domognu medalje, ali nisu uspeli.

Srbija je dosada u Tokiju osvojila četiri medalje – Milica Mandić zlato u tekvondou, Damir Mikec srebro u streljaštvu, dok su bronzani bili tekvondiskinja Tijana Bogdanović i basketaši.

Braća Sinković su olimpijski prvaci bili i pre pet godina u Rio de Žaneiru u dubl skulu i bronzani u Lonsonu 2012. u četverac skulu. Hrvaskoj je u Tokiju prvu zlatnu medalju donela tekvondiskinja Matea Jelić.

Komentari

Vaš komentar