Zorana Arunović: Drugačiji pogled na Igre

Podeli:
AP Photo/Rebecca Blackwell

Strelci su uvek srpski aduti na olimpijskim igrama, a jedan od najvećih u streljačkoj ekspediciji biće Zorana Arunović.

Osvojila je sve što se osvojiti može. Dva puta je bila svetska šampionka, osam puta je osvajala zlata na evropskim šampionatima. U kolekciji samo nedostaje odličje sa najveće smotre svetskog sporta.

povezane vesti

Devojka iz Beograda prva je od svih srpskih sportista overila vizu za Tokio. Osvojila je srebrnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Čangvonu 2018. godine. Skoro tri godine kasnije, Zorana se sprema za treće učešće na najvećoj smotri svetskog sporta.

Volim ambijent i okruženje koje prati olimpijske igre. Oseća se pozitivna atmosfera. U olimpijskom selu su najbolji sporstisti sveta sa najvećim mogućim ambicijama. Malo nas je sve poremetila korona, ali kada takmičenje počne sve se to zaboravlja. Svi žele da ostvare što bolji plasman“, kaže Arunovićeva.

U Londonu 2012. Zorani je za 1,3 kruga izmakla bronza u gađanju malokalibraskim pištoljem. Osvojila je četvrto mesto. Tada je to veoma teško podnela. Četiri godine kasnije u Riju je za dva kruga ostala bez finala.

Jake emocije su bile prisutne u Londonu. Teško mi je palo to četvrto mesto. Bila sam tako blizu medalje. U Riju sam sazrela. Nekako sam trezvenije sagledala stvari. Nadam se da ću najbolji rezultat ostvariti u Tokiju“.

Lars Baron/Getty Images

Ipak najjači utisak Zorane sa prethodnih najvećih smotri svetskog sporta nije samo takmičenje.

Druženje sa Bobanom Momčilović Veličković je nešto najlepše što mi se dogodilo i u Brazilu i u Velikoj Britaniji. Mnogo nedostaje“, govori Arunovićeva.

Konkurencija u prestonici Japana biće paklena. Prijavljene su čak 53 takmičarke u disciplini vazdušni pištolj. Ova disciplina na programu je drugog dana takmičenja u nedelju 25. jula.

Ovo su Olimpijske igre. Normalno je da je konkurencija jaka. Mislim da bukvalno svi koji su došli u Tokio imaju šansu. Svako može da ima dan, kada mu sve polazi od ruke. Sve su do sada već nešto osvajale. Na meni je da se fokusiram na sebe, da pokušam prvo da uđem u finale, a onda je sve moguće“

Nije Zorana imala puno provera u poslednje vreme. Propustila je jedan Svetski kup zbog povrede ruke.

Težak period je iza mene. Nije baš to trebalo da mi se desi, ali jednostavno u pitanju je viša sila. Učinila sam sve što sam mogla da se oporavim. Povreda je prošlost, potpuno sam fokusirana na takmičenje“, istakla je Zorana Arunović.

Osim učešća u pojedinačnoj konkurenciji Zorana će pokušati da dođe do medalje i u miks konkurenciji u tandemu sa Damirom Mikecom. Gađanja vazdušnim pištoljem u miksu na programu je u utorak 27. jula.

Streljački savez Srbije

 

Komentari

Vaš komentar