Terzić za SK: Ispraćaj u Hofuu je bio veličanstven

Tokyo 2020 22. jul. 202113:24 > 13:57
Podeli:
Hofu ispraćaj odbojkašica
Foto: Privatna arhiva

Ženska odbojkaška selekcija Srbije, nešto posle 17 časova po lokalnom vremenu, stigla je iz Hofua u Olimpijsko selo u Tokiju. S obzirom na to da su još prošle nedelje prošle sve kontrole vezane za Kovid-19, olimpijske vicešampionke nisu imale neku preteranu gužvu prilikom dolaska u glavni grad Japana.

Ipak, ono što im se dogodilo na ispraćaju u Hofuu kažu, pamtiće ceo život:

„Mi smo bili u autobusu, a ulice pune. Imali smo osećaj da je ceo grad izašao da nas isprati na putu do aerodroma. Ljudi su mahali zastavama Srbije, na tablama su bile ispisane pozdravne poruke. Neki su imali i postere igračica u prirodnoj veličini. Ne znam, verovatno ćemo te slike pamtiti do kraja života“, kaže Zoran Terzić, selektor Srbije.

Ispraćaj odbojkašica iz Hofua 2
Foto: Privatna arhiva

 

U Hofuu su olimpijske vicešampionke odradile završne pripreme za ono što ih čeka na samim Igrama.

„Da, bili smo tu šest dana, trenirali dobro, u dvorani koju smo znali odranije. Uvek je bilo i publike i aplauza i navijanja, bilo je, što kažu, kao kod kuće. Tek sada, ovde, u Olimpijskom selu, mogu da kažem da smo došli u Japan.“

Na kraju priče o Hofuu, selektor Srbije je želeo još jednom da se zahvali stanovnicima ovog grada.

„Ne postoji reč zahvalnosti koju dugujemo tim ljudima. Oni su definitivno čudo, malo je reći da su zaljubljeni u srpsku odbojku i sve naše devojke. Znam da ćemo biti uz nas tokom celog turnira. Posebnu zahvalnost dugujemo njegovoj ekselenciji, bivšem ambasadoru Japana u Srbiji, gospodinu Tadašiju Nagajiu, koji je sa nama čak i leteo iz Jamagučija do Tokija. U stvari, cela delegacija grada je doputovala sa nama ovde“, zaključio je Terzić.

Trening u Hofuu
Foto: Privatna arhiva

O prvim utiscima iz Olimpijskog sela, Terzić, kome su ovo četvrte Olimpijske igre, kaže:

„Brzo smo prošli sve kontrolne punktove, jer smo stvari vezane za KOVID obavili još po sletanju u Japan. Primećujem da su stanovi dosta lošiji od onih u Pekingu, Londonu i Riju. Hrana je dobra, ali je stalno gužva“, dodao je Terzić.

Mali broj sati i termina za trening je sasvim normalna stvar, kada su u pitanju Olimpijske igre.

„Navikli smo se i na to. Zakasnili smo na jedini trening u zvaničnoj dvorani, ali ništa strašno. Sutra imamo sat vremena u dvorani za zagrevanje, a prekosutra još dva sata. Biće dovoljno da spremni dočekamo Dominikansku Republiku“.

Na kraju razgovora, zamolili smo selektora da prokomentariše konačan spisak reprezentacije i povratak Katarine Lazović i Jovane Kocić u Srbiju.

„I Katarina i Jovana su bile sjajne, napredovale su mnogo i daleko su bolje, nego što su bile pre. Olimpijske igre su specifično takmičenje i tu se vode ipak one najiskusnije. Nadam se da će njih dve bar još dva puta ići na Olimpijske igre. Po dolasku u Beograd imaće vremena za odmor, a onda nas čekaju da nastavimo sa pripremama za Evropsko prvenstvo“, podsetio je Terzić i samo dodao da će „odbojkašice po navici ipak propustiti ceremoniju svečanog otvaranja“.

„Video sam da kod devojaka i nema neke preterane euforije povodom ceremonije. Verovatno i zbog ove celokupne situacije sa koronom i činjenicom da publike neće biti na tribinama, ali i zbog naše priče o koncentraciji i fokusu samo na mečeve i turnir“, zaključio je Terzić.

Srbija u Hofuu
Foto: Privatna arhiva

 

Komentari

Vaš komentar