Azuri dobili Nigerijce za četvrtfinale, Francuzi na 3-0

Vesti OI 31. jul. 20218:32 > 9:28
Podeli:
Košarkaška reprezentacija Italije
REUTERS/Brian Snyder

Italija je dobila Nigeriju 80:71 u trećem kolu olimpijskog turnira. Ranije su i Francuzi lako dobili Irance 79:62.

Italijani su fenomenalno otvorili meč protiv Nigerije. Vodili su 29:17 posle prve četvrtine, a Nigerija se iza toga brzo vratila za šta je bio zaslužan dobar šut za tri. Tokom celog meča Tigrovi su imali 13 pogođenih trojki iz 28 šuteva.

Ipak i izrazito loše druge četvrtine Italijani su se oporavili. U drugom poluvremenu je meč bio egal do serije 10:2 kojom je Nigerija završila treću četvrtinu pa je tako vodila 63:56.

Ipak iza toga je Nigerija igrala užasno u poslednjoj deonici i izgubila je 24:8 pa tim kog su mnogi iz nekog razloga svrstavali među favorite za medalju ostaje bez i jedne pobede u grupnoj fazi. Italija je tada napravila seriju 14:0, koju su predvodili Nikolo Meli i Akile Polonara.

Kod Italijana je Nikolo Meli imao 15 poena, dok je Niko Manion imao 14. Čimezie Metu, košarkaš Sakramenta je imao 22 poena za Nigeriju, a za tri je šutirao 6/7. Italija sada ima skor 2-1 i izvesno je da je overila mesto u četvrtfinalu. Čak i kada bi Nemačka dobila Australiju i da Azuri u trouglu završe kao treći, biće sigurno među najbolje trećeplasiranim.

Francuska je bez ikakvih poteškoća dobila Iran 79:62, a najefiksaniji je bio Tomas Ertel sa 16 poena. Hamed Hadadi je kod Irana dao 18 poena. Francuska je ovim trijumfom overila prvo mesto u grupi A, dok je Iran poslednji.

Komentari

Vaš komentar