Bah se nada da će japanska javnost podržati Igre

Vesti OI 17. jul 202113:54 > 14:20
Podeli:
Thomas Bach
The Yomiuri Shimbun via AP Images

Japanska javnost veoma negativno gleda na Olimpijske igre, pre svega zbog toga što je u toj zemlji veoma teško stanje po pitanju koronavirusa. Velika većina građana Tokija je zato još ranije izrazila želju da se Igre ne održe.

Dnevno u Tokiju ima preko 1300 novih slučajeva koronavirusa. Tamo nema dovoljno vakcinisanih građana i situacija sa pandemijom uopšte nije dobra, ali uprkos tome sve se radi da se Olimpijske igre ipak održe.

VESTI O IGRAMA

Čak i u Japanu nikada nije postojala stoprocentna podrška Olimpijskim igrama niti bilo kom drugom događaju. To je deo demokratije, uvek ćeš imati drugačija mišljenja i diskusija postaje sve vrelija i emotivnija u pandemiji. Mi to razumemo. Ono što možemo je da dobijemo pažnju tih ljudi i da probamo da uđemo u dijalog sa njima da probamo da im ulijemo poverenje u striktne kovid mere„, rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Tomas Bah.

Razloga za brigu i te kako ima. Nedavno je pronađen prvi kovid klaster jer je u jednom hotelu u kom su bili smešteni sportisti izbila epidemija među osobljem, a takođe se pojavio i prvi slučaj korone u olimpijskom selu.

Komentari

Vaš komentar