Bajls nije povređena: Štitila sam svoje mentalno zdravlje

Vesti OI 27. jul. 202119:55 > 20:008 komentara
Podeli:
Mike Blake, Reuters

Američka gimnastičarka Simon Bajls potvrdila je da se nije povredila tokom timskog finala na Olimpijskim igrama, već da je od takmičenja odustala kako bi zaštitila svoje mentalno zdravlje.

Najtrofejnija gimnastičarka sveta povukla se u utorak usred takmičenja, posle prve discipline. Naime, Bajls je za preskok dobila nižu ocenu od očekivane, posle čega je odlučila da ne ide dalje.

„Srećom, nije u pitanju povreda. Zbog toga sam se i povukla, nisam želela da se nešto glupo dogodi, da se povredim“, rekla je Simon.

povezane vesti

„Morala sam da zaštitim svoje mentalno zdravlje. Mislim da je najvažnije da brinemo o sebi, a ne samo da radimo ono što svet od nas očekuje. Nekoliko dana svi su pričalo o ovome i osetila sam veliko opterećenje. I mi smo ljudi i u određenom trenutku je potrebno da se povučemo. Bile su ovo stresne Olimpijske igre. Bila je ovo duga sedmica, duga godina. Mnogo toga je uticalo na ovu odluku“.

Bajls je otkrila da se nije osećala najbolje pred početak takmičenja.

„Imali smo trening ujutru, posle toga smo imali pet i po sati pauze. Nikada se nisam tako osećala, tresla sam se. Bilo je malo bolje tokom zagrevanja, ali kada je počelo takmičenje shvatila sam da nema poente, mentalno nisam bila spremna i bilo je potrebno da se fokusiram na sebe“.

Amerikanke su na kraju osvojile srebrnu medalju.

„Mislila sam da je najbolje da devojke preuzmu i odrade posao do kraja. Sada su olimpijske vicešampionke i treba da budu ponosne na sebe“.

Komentari

Vaš komentar