Bilans medalja: Milica osvojila zlato – Srbija napredovala

Vesti OI 27. jul. 202117:45 > 20:401 komentar
Podeli:
Murad Sezer, Reuters

Posle četvrtog takmičarskog dana na Olimpijskim igrama, Srbija ima tri osvojene medalje - zlato Milice Mandić, srebro Damira Mikeca i bronzu Tijane Bogdanović.

Tim Srbije u utorak se radovao uspehu Milice Mandić, koja je postala olimpijska šampionka. Tekvondoistkinja je osvojila prvo zlato za Srbiju u Tokiju, pobedom nad Korejkom Da-bin Li 10:7.

To je treća medalja za Srbiju na ovim Olimpijskim igrama – prethodno je Damir Mikec osvojio srebro, a Tijana Bogdanović bronzu. U generalnom poretku medalja srpski tim sada zauzima 16. mesto.

Na istoj poziciji je i Slovenija, koja takođe ima zlato, srebro i bronzu. Najnovije odličje za slovenački tim osvojila je džudistkinja Tina Trstenjak, koja je u utorak postala olimpijska vicešampionka.

Bilans medalja tima Hrvatske se nije menjao. Sa dva prethodno osvojena odličja, Hrvati su pali na 20. poziciju.

Dejan Georgievski je u utorak obezbedio prvu medalju za Severnu Makedoniju u Tokiju. Sa njegovim srebrom, makedonska delegacija je na 39. mestu u poretku.

Print screen

Lider po broju zlatnih medalja je i dalje Japan. Domaći takmičari su do sada osvojili 10 najsjajnijih odličja. Japanci su ukupno osvojili 18 medalja.

Na drugom mestu su Sjedinjene Američke Države sa 9 zlata i ukupno 25 odličja. Sledi Kina sa 9 zlata i ukupno 21 medaljom.

Na četvrtom mestu je Olimpijski komitet Rusije sa 7 zlata i ukupno 18 odličja, a na petom Velika Britanija sa 13 medalja, od kojih su četiri najsjajnije.

Komentari

Vaš komentar