Bilans medalja: Srbija u društvu Britanije, Kina bez premca

Vesti OI 25. jul. 202117:30 > 18:317 komentara
Podeli:
Olimpijski krugovi
Shutterstock

Posle drugog takmičarskog dana na Olimpijskim igrama, Srbija je ostala sa dve medalje osvojene na premijeri - srebru strelca Damira Mikeca i bronzi tekvondoistkinje Tijane Bogdanović.

Šansu da donesu nova odličja u nedelju propustili su strelci Zorana Arunović, Jasmina Milovanović, Milenko Sebić i Milutin Stefanović, te veslačica Jovana Arsić.

Bez obzira na to, srpski tim je ostao visoko kotiran u generalnom poretku medalja. Pred ulazak u treći dan, nalazi se na deobi 19. pozicije zajedno sa velesilom kakva je Velika Britanija, uz Brazil, Indoneziju i Kineski Tajpei. Tu su i Kanada i Holandija, koje imaju po dva srebra.

Printskrin

Na vrhu liste nalazi se Kina i po ukupnom broju medalja i po osvojenih zlatnim odličjima. Kinezi imaju šest zlata, a ukupno 11 medalja.

Japan ima pet zlatnih od ukupno šest, Amerikanci su osvojili 10, od čega četiri zlatne, dok je Republika Koreja na pet medalja (dve zlatne). Sportisti olimpijskog komiteta Rusije su na sedam medalja, ali samo jednom zlatu. Slede Italija, Australija, Francuska…

Od zemalja iz regiona, samo je još Slovenija osvojila medalju – bronzani je bio bicisklista Tadej Pogačar.

Biće zanimljivo videti bilans medalja posle trećeg dana takmičenja.

Komentari

Vaš komentar