Bolt: Da sruše moje rekorde? Smešno!

Vesti OI 19. jul. 202118:25 > 20. jul. 2021 12:157 komentara
Podeli:
Jusejn Bolt
Guliver Image / xEventpressxTOMx

Legendarni Jusejn Bolt, jedan od najvećih atletičara svih vremena, govorio je o tehnološkom napretku u proizvodnji sportske obuće i istakao da pojedini trkači imaju nepoštenu prednost u odnosu na rivale.

Sprinter sa Jamajke aktuelni je svetski rekorder u disciplinama 100 i 200 metara.

Povezano:

Danas postoji obuća sa posebno napravljenim kramponima – kada su mi objasnili kako se prave te sprinterice nisam mogao da verujem. Mislim da to nije pošteno prema atletičarima koji ne nose te sprinterice. Znam da su u prošlosti velike kuće pokušavale da nateraju IAAF da dozvoli promenu krampona, ali oni to dozvoljavaju tek sada. Mislim da je to smešno i da prednost nije tolika da bi mogla da ugrozi moje rekorde“, izjavio je osmostruki olimpijski šampoin Jusejn Bolt.

Bolt (34) je u Rio de Žaneiru pre pet godina osvojio zlatne medalje u trkama na 100 i 200 metara, kao i štafeti 4×100 metara.

Favorit da uzme „Boltovu“ medalju na predstojećim OI je 26-godišnji Amerikanac Trejvon Bromel, koji ne smatra da tehnološki napredak u vezi sa obućom omogućava prednost sprinterima današnjice.

Ne mislim da postoje podaci koji bi pokazali da sprinterice prave toliku razliku. Svestan sam da kompanije kao što je ’Nju Balans’ konstantno rade na tome da naprave savršenu obuću, ali ja kao sprinter ne osećam drastičnu razliku“, izjavio je Trejvon Bromel.

Svetska atletska kuća izjavila je da prati rad proizvođača obuće i vodi računa da integritet takmičenja ne bude narušen.

Komentari

Vaš komentar