Da li bi Durent i Lilard dominirali u 3×3? „Nije baš prosto“

Vesti OI 24. jul 202121:33 > 21:425 komentara
Podeli:
Kevin Durent
Guliver Image/AP Photo/John Locher

Basket 3x3 debituje na Olimpijskim igrama u Tokiju, a mnogi su svesni da taj sport, uprkos nekim očitim razlikama, deli mnogo toga sa igrom iz koje je nastao – košarkom. Američki novinari pitali su neke od najvećih 3x3 zvezda današnjice kako bi se elitni NBA košarkaši snašli kada bi zaigrali sa olimpijskom 3x3 turniru sa njaboljim svetskim basketašima.

U Tokiju se trenutno nalazi pregršt NBA zvezda – većina je u košarkaškoj reprezentaciji SAD, koju predvode Kevin Durent i Demijan Lilard.

Povezano:

Američki „Jahu“ pitao je Letonca Naurisa Mijezisa da li bi Kevin Durent zajedno sa saigračima iz tima Grega Popoviča lako došao do zlatne medalje u 3×3.

Mislim da ne bi. Ne mislim da bi osvojio turnir iz prvog pokušaja. Da li bi se mučio na početku 3×3 karijere? Protiv Letonije sigurno“, izjavio je sa osmehom Nauris Mijetis, trenutno prvi igrač FIBA 3×3 rang-liste.

Ne kažem da bismo ih lako pobedili, ali oni bi morali da poznaju ovo igru. A to nikome nije lako“, rekao je njegov saigrač iz 3×3 reprezentacije Karlis Lasmanis.

Igračima koji dolaze iz košarke ’pet na pet’ potreban je period da se adaptiraju. Ali kada govorimo o najboljima među najboljima, kao što je Durent… On bi i u odbojci bio sjajan, takvi ljudi imaju talenat za svaki sport“, rekao je srpski reprezentativac Dušan Domović-Bulut, kojeg mnogi smatraju najvećim igračem u još prilično kratkoj istoriji ovog sporta.

Ne mislim da je igračima koji igraju pet na pet lako da se prilagode na igru tri na tri. Nećete doći i tek tako pobediti momke u njihovom sportu“, izjavio je Dominik Džons, najbolje rangirani američki 3×3 igrač.

Komentari

Vaš komentar