Danska na Norvešku, Španija na Švedsku

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Rukometaši su stigli do četvrfinala, a za mesto u polufinale Olimpijskih igara, boriće se: Francuska – Bahrein, Španija – Švedska, Egipat – Nemačka, Danska – Norveška, a ove utakmice su na programu 3. avgusta.

Poslednji dan grupne faze doneo je mnogo uzbuđenja. Japan je pobedio Portugaliju, ali nije uspeo da stigne do tri gola prednosti, pa je Bahrein stigao do četrtfinala, iako je poražen od Egipta.

Norveška je pobedila Francusku i obezbedila mesto u četvrtfinalu, a kasnije je isto to uradila i Nemačka u duelu sa Brazilom. Španija je opravdala ulogu favorita protiv Argentine dok je Švedska slavila protiv Danske, koja je i pre duela sa Šveđanima obezbedila pol poziciju.

Poslednje kolo grupne faze: Portugalija – Japan 30:31, Egipat – Bahrein 30:20, Španija – Argentina 36:27, Norveška – Francuska 32:29, Nemačka – Brazil 29:25, Danska – Švedska 30:33.

Grupa A: Francuska 8, Španija 8, Nemačka 6, Norveška 6, Brazil 2, Argentina je bez bodova.

Grupa B: Danka 8, Egipat 8, Švedska 8, Bahrein 2, Portugalija 2, Japan 2.

Što se četvrtfinalni duela tiče, Francuske je jedino favorit protiv Bahreina i Nemačka protiv Egipta, ali je staro pravilo da je u jednom meču sve moguće, a Bahren i posebno Egipat su pokazali da mogu da budu ravnoparan rival favoritima na papiru.

U duelima između Danske i Norveške, odnosno Švedske i Španije, očekuje se borba do poslednjih atoma snage. Ljubitelje rukometa očekuje istinski spektakl, kako u četvrtfinalnim duelima, tako i kasnije, u borbama za medalju.

Komentari

Vaš komentar