Danska preko Norveške do Španije

Vesti OI 3. avg 202111:361 komentar
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Rukometaši Danske, uspeli su posle velike borbe i odlične partije tokom čitavog meča, da pobede Norvešku sa 31:25 (12:11), pa će se za mesto u velikom finalu boritiv protiv selkcije Španije, koja je posle trilera dobila Švedsku sa 34:33.

Posle potpuno izjednačene igre tokom prvog poluvremena, Danska je uz granitnu odbranu i sjajnog Mikela Hansena, odlično otvorili drugo poluvreme, pa je uspela da pobegne na 19:14.

Norveška se naravno nije predavala, nastojala je da stigne do egal završnice, ali su podršku Hansenu, pružili Jakob Holm i Mathisan Gidsel, pa su Danci umešno odbijali sve nalete Norvežana.

Najefikasniji u sastavu Danske, bili su Mikel Hansen sa osam, Jakob Holm sa osam, Mathisa Gidsel sa pet i Lase Svan sa četiri gola. Kod Norveške, raspoloženi za igru u napadu, bili su Sander Sagosen sa osam, Harald Reinkind sa pet, odnosno Magnus Jendal i Kevin Guliksen sa po tri gola.

Podsećanja radi, Francuska je u prvom čevrtfinalu deklasirala Bahren sa 42:28, pa sada čeka pobednika duela između Nemačke i Egipta u polufinalu. Nemačka slovi za favorita na papiru, ali….

Komentari

Vaš komentar