Drejmond: Momci u Tokiju – oni koji su zaista održali reč

Vesti OI 24. jul. 202118:24
Podeli:
Drejmond Grin
Guliver Image/AP Photo/John Locher

Košarkaška reprezentacija SAD glavni je favorit za zlatnu medalju u muškoj košarci na Olimpijskim igrama u Tokiju, a krilni centar tima Drejmond Grin „pecnuo“ je košarkaše koji se nisu odazvali pozivu selektora Grega Popoviča.

Grin (31) je trostruki NBA šampion, a sa reprezentacijom SAD osvojio je zlatnu medalju na prethodnim Igrama u Rio de Žaneiru.

O košarkaškoj reprezentaciji SAD:

Imam mnogo poštovanja prema igračima koji su održali reč i pojavili se u Tokiju – tu pre svega mislim na Krisa Midltona, Džrua Holideja i Devina Bukera. To su trojica profesionalaca, izuzetno takmičarsko nastrojenih momaka. Njima ovo znači, zato su i došli“, izjavio je Drejmond Grin.

Trojica spomenutih košarkaša su završila finalnu seriju plej-ofa i samo nekoliko časova posle šeste utakmice serije bili u avionu za Tokio da pomognu nacionalnom timu.

Vrlo lako su mogli da kažu da su sada završili plej-of i da im se ne igra više. Kris i Džru su osvojili titulu, mogli su da kažu da žele odmor. To je još jedan dodatni motiv – treba i zbog njih više da se trudimo da na OI osvojimo zlatnu medalju“, rekao je košarkaš Golden Stejta.

Amerikanci se nalaze u grupi sa Iranom, Francuskom i Češkom, a prvi meč igraju protiv Francuske u nedelju od 14 časova po srednjoevropskom vremenu.

Komentari

Vaš komentar