Džudo: Kraj za Hrvatsku i BiH

Vesti OI 30. jul 202115:18
Podeli:
Getty Images

Hrvatska džudiskinja Ivana Maranić poražena je u dvoboju prvom kolu kategorije do 78 kilograma Olimpijskih igara od Litvanke Sandre Jablonskite.

Maranić je zapela već na prvoj prepreci olimpijskog turnira u dvorani Nipon Budokai, koja se nalazi uz Carsku palatu u centru Tokija.

Njenim porazom se završio istorijski, prvi nastup hrvatskih džutiskinja na Olimpijskim igrama, a najdalje je stigla Barbara Matić, koja je poražena u borbi za bronzu. Karla Prodan je izgubila u drugom kolu.

Kraj na Olimpijskim igrama je i za jedinu predstavnicu Bosne i Hercegovine u ovom sportu Larisu Cerić koja je u drugom kolu izgubila od Irine Kindzerske. Ukrajinka koja nastupa pod zastavom Azerbejdžana je rangirana na trećem mestu na svetu, a ulogu blagog favorita je opravdala i savladala Cerić i tako obezbedila plasman u četvrtfinale.

Učešće su završile i slovenačke džudiskinje Anamari Velenšek i Maruša Štangar., ali Slovenci imaju još predstavnika.

U kategoriji mušakaraca preko 100 kilograma zlatnu medalju je osvojio Čeh Lukas Krpalek, koji je u finalu pobedio Gruzijca Gurama Tušišvilija. U toj kategoriji bronzu je osvojio predstavnik ruskog olimpijskog komiteta Tamerlan Bašaev.

U ženskoj konkurenciji u konkurenciji 78+ zlatna medalja je pripala Japanki Akiri Sone, koja je u finala bila bolja od Kubanke Idaliz Ortiz.

Komentari

Vaš komentar