Fantastična trka Norvežanina: Blumenfeltu zlato u trijatlonu

Vesti OI 26. jul. 20211:35 > 1:45
Podeli:
Hannah Mckay, Reueters

Norvežanin Kristijan Blumenfelt osvojio je zlatnu medalju u trijatlonu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Britanac Aleks Ji je kao drugi prošao kroz cilj, dok je se na pobedničkom postolju našao i Novozelanđanin Hajden Vajld.

Norveški takmičar je ostvario najveći uspeh u karijeri. Trku koja podrazumeva 1.5 kilometara plivanja, 40 kilometara vožnje biciklom i 10 kilometara trčanja završio je sa vremenom 1:45:04.

Blumenfelt je posle plivačke deonice bio tek 27, da bi se u biciklističkoj trci probio blizu vrha. Na početku trkačkog dela bio je šest. Fantastičan je bio u završnici, odlično je istrčao nekoliko poslednjih kilometara i prvi je prošao kroz cilj.

Sa 11 sekundi zaostatka kroz cilj je prošao Aleks Ji. Britanac je debitovao na Olimpijskim igrama i ostvario je fantastičan rezultat. Odlično je trčao u završnici 23-godišnjak, ali na kraju nije mogao da isprati tempo rivala.

Treće mesto pripalo je Hajdenu Vajldu, koji je zaostajao za pobednikom 20 sekundi.

Sledili su ih Belgijanac Marten van Ril (+0:48) i Britanac Džonatan Braunli (+0:49). Među najbržih deset našli su se Kevin Mekdauel, Bense Bisak, Gustav Ajden, Maks Studer i Mario Mola.

Od 55 prijavljenih takmičara, njih 49 je završilo trku.

Komentari

Vaš komentar