Hašimoto olimpijski šampion u višeboju

Podeli:
Laurence Griffiths/Getty Images

Zahvaljujući sjajnoj izvedbi na vratilu, Japanac Daiki Hašimoto je osvojio olimpijsko zlato u individualnom višeboju u konkurenciji muškaraca.

Velika borba se vodila između Hašimota, Kinezija Sjao i Rusa Nikite Nagornog. Najbolje je počeo Hašimoto, vrhunskim vežbama na parteru i konju sa hvataljkama. Odvojio se od dvojice rivala. Međutim posle vežbi na karikama i preskoku, gde je realno Hašimo malo i nagrađen, iako je napravio veliku grešku pri doskoku.

povezane vesti

Razboj su svi dobro odradili i uoči vratila u vođstvu je bio Sjao, ispred Nagornog i Hašimota. Za svoju izvedbu Sjao je dobio ocenu 14.066 i bilo je jasno da će strepeti od izvođenja Rusa i Hašimota. Nagorni je dobio 14.366 i u tom trenutku je bio drugo sa samo 0,03 zaostatka za Sjuom.

Čekao se samo Hašimoto. Japanca je bio skoro savršen i dobio je sjajnih 14.933. Bilo mi je to dovoljno da na kraju prestigne Sjua za 0,4 poena i stigne do najvećeg uspeha u karijeri sa samo 19 godina. Na kraju je imao 88.465 poena, Sju je sakupio 88.065, dok je Nagorni do bronze došao sa 88.031 bodova.

Četvrti je bio Kinez Sun sa 87.798, peti Japanac Kitazono sa 86.698, a šeste mesto osvojio je Rus Artur Dalalojan.

Sutra u četvrtak na programu je individualni višeboj u konkurenciji dama.

Komentari

Vaš komentar