Južna Koreja dobila triler protiv Turske

Toru Hanai/Getty Images

Odbojkašice Južne Koreje dobile su triler protiv Turkse, slavile su sa 3:2 (17:25, 25:17, 28:26, 18:25, 15:13), pa će i polufinalu igrati sa boljom selekcijom iz duela Brazil – Rusija.

Prevagu na tasu Južne Koreje koja je odigrala sjajan meč, a pokazala i mentalnu snagu,  donele su Koung Kim sa 27, Džengoh Park sa 16 i Jin Jang sa 11 osvojenih poena. Kod Turske, raspoložene za igru u napadu, bile su Merijem Boz sa 24, Eda Erdem sa 15 i Zehra Guneš sa 14 osvojenih poena.

Turska je dobro počela meč. Relativno lako je dobila prvi set, ali je zatim upala u ritam Južne Koreje, koja je uz malo sreće u trećem setu, povela sa 2:1. Turska je dobila četvrti set, zatim u odlučujućem petom, uspela da stekne prednost od dva poena, ali se Južna Koreja nije predavala, naprotiv.

Uspela je od minus dva, da stigne do plus tri – 13:10, a to je bilo dovoljno da Južna Koreja stigne do polufinala i prilike da se bori za medalju na Olimpijskim igrama.

U ostalim mečevima četvrtfinala, snage će odmeriti Brazil i Rusija, Srbija i Italija, odnosno Dominikanska Republika – SAD.

Komentari

Vaš komentar