Kineskinje bez milosti prema Portoriku, slavila i Belgija

Vesti OI 27. jul 202116:20
Brian Snyder, Reuters

Košarkašice Kine pobedom su počele učešće na Olimpijskim igrama. U prvom kolu grupe C ubedljivo su savladale selekciju Portorika 97:55.

Pitanje pobednika nije se postavljalo ni u jednom trenutku. Kineskinje su vrlo rano stekle zavidnu prednost (20:10), koju su u nastavku samo uvećavale. Već na poluvremenu bilo je 53:27, pošto su reprezentativke Portorika u drugoj četvrtini ubacile samo devet poena.

Igrale su se Kineskinje, bile su znatno sigurnije u napadu, nisu ostavljale protivnicama mnogo prostora ni na drugom kraju terena, pa su na na kraju meč završile sa velikih +42.

Najbolja u pobedničkom timu bila je Li Jueru sa 21 poenom i 12 skokova, Li Meng je dodala 15 poena. Na drugoj strani Pamela Rosado je brojala do 14, a Dženifer O’Nil do 13.

U istoj grupi Belgija je savladala Australiju sa 85:70, zahvaljujući odličnoj igri u poslednjoj deonici.

Ujednačene su bile ekipe u prvom poluvremenu. Čak je Australija posle dve četvrtine vodila 41:37. Nadigravale su se reprezentacije i u trećoj deonici, da bi u poslednjih deset minuta potpuno dominirala Belgija.

Evropsku selekciju predvodila je Ema Meseman sa 32 poena, Antonija Deler je ubacila 17. Kod Australijanki se istakla Ezi Magbegor sa 20, Kajla Džordž je ubacila 12.

Komentari

Vaš komentar