Kou: Rusi da budu srećni sa 10 atletičara u Tokiju

Vesti OI 28. jul. 202116:301 komentar
Podeli:
Toru Hanai/Getty Images

Sebastijan Kou, predsednik Svetske atletike (IAAF), ističe da Rusi treba da budu srećni što imaju deset atletičara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pre pet godina u Riju samo je Darija Klišina u skoku udalj predstavljala Rusiju kao neutralna takmičarka. Sada će se Rusi voditi kao tim Ruskog olimpijskog komiteta. Kao i svim takmičarima iz najveće zemlje zemlje sveta neće im biti dozvoljeno da koriste svoju zastavu, a i neće im svirati državna himna ako osvoje zlato.

povezane vesti

Da budem potpuno otvoren. Imali smo dugu raspravu o tome šta da radimo sa ruskim takmičarima. Mnogo njih u Savetu su bili protiv toga da se Rusima dopusti bilo kakvo učešće. Mislim da je deset sasvim pristojan broj. Rusi treba da budu srećni sa tim brojem“, izjavio je Kou.

Ruska atletska federacija je još 2015. godine izbačena iz svih foruma zbog doping skandala, jer su navodno učestvovali u sistematskom dopingovanju svojih sportista.

Rusija je još daleko od povratka u međunarodne forume. Pažljivo pratimo šta rade i jasno je da su u mnogim segmentima još uvek daleko od toga da dobijemo čist sport“, istakao je Kou.

Komentari

Vaš komentar