Kraj za Cicipasa u Tokiju!

Vesti OI 28. jul. 20218:5419 komentara
Podeli:
cicipas
REUTERS/Edgar Su

Stefanos Cicipas, treći nosilac na olimpijskom turniru u Tokiju, izgubio je u trećem kolu od Igoa Imbera sa 2:6, 7:6 (7:4), 6:2.

Po izuzetno teškim uslovima, Grk je počeo odlično i lako je dobio prvi set. S obzirom na to da je Francuz igrao tri duga seta sa Kecmanovićem u prethodnoj rundi, postavljalo se pitanje koliko još ima snage.

Međutim, on se konsolidovao na servisu, pa u tvrdom drugom setu ni jedan ni drugi nisu stvorili brejk loptu. Promašio je Cicipas smeč u prvom poenu taj brejka, a Imber je napadao ravnim loptama i došao je do dve vezane set lopte. Ušlo se u razmenu, a Cicipas je zastao nakon jednog trka ulevo. Imber je plasirao loptu za izjednačenje u setovima, a Grk je ostao na zemlji.

U pitanju je bio problem sa desnom nogom, a posle medicinskog tajm auta, Cicipas je nastavio meč. Ipak, već u ranoj fazi odlučujućeg seta Imber je napravio brejk. Koliko je povreda uticala na Cicipasa, tek ćemo saznati, ali Francuz je igrao veoma dobro, napravio još jedan brejk i poveo sa 5:2.

Nije se Grk predao, u poslednjem gemu je imao četiri brejk lopte, ali Imber dolazi do pobede na četvrtoj meč lopti, i to asom. Za plasman u polufinale, Francuz će se boriti sa Karenom Hačanovom iz Rusije, koji je bio bolji od Argentinca Dijega Švarcmana 6:1, 2:6, 6:1.

Komentari

Vaš komentar