Mađarska preko Rusije do bronze, Kina osma

Podeli:
Atsushi Tomura/Getty Images

Ženska vaterpolo reprezentacija Mađarske pobedila je selekciju Rusije sa 11:9 (3:2, 5:3, 0:3, 4:1), osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama. Za zlato i tron, boriće se SAD i Španija.

Golove za Mađarsku, postigle su Vanda Valvi tri, Rita Ilješ dva, Greta Gurisati, Gabrijela Šuc, Ana Ilješ, Nataša Rubinska, Kristina Garda i Alda Mađari po jedan. Golove za Rusiju, postigle su: Ekatarina Prokofejeva, Anastasija Simonovič i Nadežda Gližina po dva, Elvina Karimova, Alena Seržnetova, Ana Tmofejeva po jedan.

Mađarice su sjajno počele meč, već tokom druge deonice povele sa 7:3, pomislile su da je sve gotovo, a to je Rusija umela i znala da kazni, pa je posle serije od 5:0, vodila sa 8:7.

Mali odmor, uoči poslednjeg kvartala, prijao je selekciji Mađarske. Žestoke kritike su uspele da razbude Mađarice, koje su se probudile iz dubokog sna, zaustavile nalet Rusije, a mini serijom od 2:0 uspeli da stiignu do vođstva – 9:8.

Atsushi Tomura/Getty Images

Na pet minuta pre kraja, Ana Timofejeva je pogodila za 9:9. Usledio je rat nerava. Ana Ilješ je bila precizna za 10:9. Obe selekcije su propustile po dva napada, a tačku na meč je stavila Aida Mađari.

U ostalim mečevima za plasman, Australija je pobediča Halandiju sa 14:7 u borbu za peto, a Kanada je bila bolja od Kine sa 16:7 u borbi za sedmo mesto.

Komentari

Vaš komentar