Mađarska slomila Španiju za pobedničko postolje

Podeli:
Maddie Meyer/Getty Images

Vaterpolisti Mađarske uspeli su da stignu do branzane medalje, jer su posle velike borbe, savladali Španiju sa 9:5 (3:3, 2:2, 1:0, 3:0).

Golove za Mađarsku, postigli su: Vamoš dva, Harai, Zalanki, Menherc, Hoščanski, Janšik, Anhel i Varga po jedan. Golove za Španiju, postigli su Munariz dva, Tahul, Perone i De Toro.

Tokom prvog poluvremena, vodila se potpuno ravnopravna borba. Posle prve deonice na semaforu je pisalo 3:3, a posle druge – 5:5.

Toko treće deonice golman Mađaraske, Viktor Nađi je delovao kao hobotnica, odlično je branio i Daniel Lopez Pineda, ali je Marton Vamoš uspeo da pronađe put do mreže, pa su Mađari, uoči poslednjeg kvartala, vodili sa 6:5.

Na početku završne deonice, Španci su ponovo propustili priliku da igračem više, a kazna je stigla u vidu novog gola Martona Vamoša – 7:5. Nađi je delovao nesalomivo, kao i odbrana Mađarske, s druge strane, pogodili su Danijel Anhel i Deneš Varga za 9:5 i sve je bilo gotovo.

Peto mesto je osvojila Hrvatska, koja je pobedila SAD sa 14:11, sedmo Italija, koja je posle peteraca pobedila Crnu Goru sa 18:17. Ostalo je još veliko finale u kojem će se za zlatnu medalju boriti Srbija i Grčka.

Komentari

Vaš komentar