Mađarska u četvrtfinalu, Španija u šoku

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Selekcije Švedske, Rusije, Francuske i Mađarske izborile su plasman u četvrtfinale iz grupe B, sigurne putnice među osam najboljih iz grupe A su Norveška, Holandija i Crna Gora, a jedina dilema je Južna Koreja ili Japan.

Za razliku od Crne Gore koja je u prvom meču poslednje runde dobila poklon u vidu remija Južne Koreje i Angole – 31:31, a samim tim i plasman u četvrtfinale, Španija i Brazil su ostali bez mesta među osam najboljih.

Brazil je u direktnom duelu sa plasman u četvrtfinale poražen od Francuske sa 29:22. Rusija je pobedila Španiju sa 34:31, a poslednju nadu Španije, da može do četvrtfinala, ugasila je Mađarska koja je pobedila Švedsku sa 26:23 (15:15).

Prevagu na tasu Mađarske, koja ima isti broj bodova kao i Španija, ali je bolja u međusobnom skoru, donele su Viktorija Lukač, Noemi Hafra, Gita Klujber, Greta Marton i Sandra Sološi sa po četiri gola. Kod Švedske, koja je pre meča sa Mađarskom, obezbedila pol poziciju pre doigravanje, raspoložene za igru u napadu, bile su Dženi Karlson i Natali Hagman sa po pet, odnosno Elin Hanson i Jasmina Roberts sa po tri gola.

Ostala su još dva meča poslednjeg kola grupne faze. Snage će odmeriti Crna Gora i Holandija, odnosno Norveška i Japan. Ukoliko Crna Gora pobedi Holandiju biće druga, ukoliko izgubi od Holandije biće treća, osim ako Japan ne napravi čudo, pa pobedi Norvešku, pretekne Crnu Goru, a eliminiše Južnu Koreju.

Komentari

Vaš komentar