Neverovatna Rohas! Svetskim rekordom do olimpijskog zlata!

Vesti OI 1. avg 202114:38 > 15:204 komentara
Dylan Martinez, Reuters

Venecuelanka Julimar Rohas je u nedelju postala olimpijska šampionka i svetska rekorderka! Do zlata u troskoku došla je rezultatom 15.67 metara!

Rohas je oborila rekord koji je Ukrajinka Inesa Kravec postavila 10. avgsta 1995. godine, nekoliko meseci pre rođenja Venecuelanke. Za 17 centimetara je popravljen svetski rekord.

povezane vesti

Najbolji rezultat u istoriji takmičarka iz Venecuele ostvarila je u poslednjoj, šestoj seriji. Na taj način došla je do prvog olimpijskog zlata. Prethodno je u Riju zauzela drugo mesto.

„Uuu! Srećna sam, srećna sam, uzbuđena sam! Ne mogu da verujem, ovo je jedinstven trenutak, Ne znam ni kako da opišem… Osećam se ispunjenom i zadovoljnom što sam postavila svetski rekord. Donela sam olimpijsku medalju za svoju zemlju, što je nešto o čemu sam sanjala otkad mi je bilo četiri godine“, rekla je Julimar, koja je postala prva Venecuelanka u istoriji koja je osvojila olimpijsko zlato.

Već u prvoj seriji je 25-godišnjakinja skočila 15.41, čime je najavila odličan rezultat. Na kraju je sve začinila novim svetskim rekordom.

Drugo mesto zauzela je Patrisija Mamona, koja je sa 15.01 postavila nacionalni rekord Portugalije. Bronza je pripala Ani Peleteiro, koja je skočila 14.87 za novi državni rekord Španije.

Sledile su ih Jamajčanka Šanieka Rikets i Kubanka Liadagmis Povea.

Komentari

Vaš komentar